TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Askelten määrästä (Stefanus 2006-06-05 14:23)

Askelmittarit r'n's-lajeissa

Jussi
2006-06-06 11:30

Elikkäs tanssittaessa yhtäjaksoisesti ja varioimatta keskinopeaa musiikkia 45 tahtia/minuutti, eli 180 iskua minuutissa, askelia tulisi reilut 21 tuhatta kahdessa tunnissa.

Matemaattisesti kyllä, askelmittarilla ei!

Askelmittari on rakennettu mittaamaan askeleita, eli insinööri on tietoisesti pyrkinyt rajaamaan virheet pois! Liian pitkällä aikavälillä oleva täräys jätetään huomioimatta ja myös liian nopeasti toisiaan seuraavat täräykset jätetään huomioimatta. Summa summarum: Askelmittarilla ei pysty luotettavasti mittaamaan askeleita tansseissa!

Tässä säikeessä muualla ihmeteltiin tanssiparin kesken syntyviä eroja? Selittyy edellä kuvatusta, kun muistaa että henkilö voi tanssia esim. rumbaa hyvin "smooth" jolloin mittari ei paljon askeleita laske. Vastaavasti toinen parista voi käyttää tuplabaunssia esim. foxissa ja fuskussa ja taas mittari reagoi eri tavalla!


Sykemittari on ihan mielenkiintoinen tansseissa :) ... oma paras saavutus on 2500 kcal neljässä ja puolessa tunnissa (sisälsi pari juomataukoakin valssien aikana) keskisyke oli jotain 136, huippusyke 185 ... minua ei taideta luokitella isokokoiseksi Nannankaan mittapuulla :)

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu