TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tirvalla Anne Mattila ja Mistral (Mercury 2006-06-05 11:36)

Yksi lisää "liikaa lattareita" -klubiin

Tanssijtn
2006-06-06 10:37

Cha cha, samba, rumba - kaikki kivoja tansseja, mutta ei me sentään Latinalaisessa Amerikassa eletä. Se tuli lähinnä mieleen Anne Mattilan & Mistralin Tirvan tansseista. Peesaan siis aiempia, liikaa oli lattarirytmejä tarjolla (no okei, ei rumbaa, mutta ainakin kahta ensimmäistä).

Vaikka kokonaisuutena itse tanssi-ilta oli oikein hyvä (kiitos siis siitä kuuluu ihanille tanssittajille!), en silti malta olla tuomatta mielipidettäni esille parista asiasta. Petyin sekä orkesteriin, esiintyjään että väliaikamusiikkiin aika kovasti. Tuli sellainen fiilis, että Anne Mattila oli esiintymässä lähinnä "otetaan nyt sunnuntai-illan palkka pois tällä kertaa täällä Tirvalla, eipä muuten tarvitse paljoa panostaa" -asenteella. Esiintyvä artisti ei muuten niin montaa kertaa unohtaisi esittämiensä kappaleiden sanoja (koska silloin kun panostaa ja terveesti jännittää, ei myöskään unohda - tai ei ainakaan vuosien kokemuksen jälkeen luulisi unohtavan; siis ainahan voi kerran unohtaa, unohtihan Finkku-Jussikin torstaina! Mutta se on vain huvittavaa, tämä puolestaan huolestuttavaa). Orkesterin kappalevalinnat puolestaan, ja juuri nämä parittomat kappaleet, ja etenkin se, että toinen biisi vaiennettiin esiintyjän tieltä, olivat aika anteeksiantamattomia tekoja.

Siis onhan Anne Mattilalla nämä asfalttiviidakot, enkeleitten etsimiset yms. biisit ihan ok, mutta siihen se kehujen puoli sitten taitaakin jäädä.

Kysynkin teiltä arvoisat tanssijat, onko Anne Mattilan tansseissa aina näin? (minulle oli nimittäin ensimmäinen kerta hänen humpilla) Tällä hetkellä pelottaa ajatuskin, että ex-kotilavalle Kyllikinrantaan pääsisi täältä Kaakonkulmalta tänä kesänä vierailulle luultavasti vain silloin, kun juuri Anne Mattila & Mistral tansseja tahdittavat... Vai oliko tämä vain sitä sunnuntaifiilistä kaikin puolin?

Lisäksi on todettava, että Anne Mattilan "Perutaan häät" ja Anniina Mattilan "Karataan pois" -kappaleista ei voi muuta sanoa, kuin että ovat sisarukset taitaneet saada "kaksi yhden hinnalla" -tarjouksen... Toivottavasti jälkimmäinen ei soi Iskelmässä koko kesää (pahalta tosin tällä hetkellä näyttää senkin osalta). Mitä seuraavaksi? Anneli Mattilalta "Erotaan vaan"? Vai kenties Annelta "Eipäs perutakaan!"?

No juu, Anniinasta vielä, parin viikon takaisen Tulenliekki-kokemuksen perusteella: ihan kiva laulaja, yleisesti ottaen ok ohjelma kakkosbändinä, mutta välispiikkeihin voisi volyymiä artisti nostaa ja myöskin artikuloida yhtä selvästi kuin laulaessaankin, niin "Kuningaskobra"kaan ei kuulostaisi silloin "Kuplalta" (ja minähän olin silloin, että mikä kupla? uusi biisi...)

Kirjoittajan avainsanat: anne mattila, anniina mattila, Mistral, Tirvan lava

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu