TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lady's Take Over ja Open Leading: lava vai r'n's? (Nanna 2006-05-19 11:54)

Viennissä tarvittava voima

Tutti Frutti
2006-05-19 14:33

Vienti- ja seuraamisvoimien "oikeaa" vahvuutta en ole koskaan pystynyt täysin hahmottamaan. Ero eri naisten käsittelyssä tuntuu olevan huomattava.

Viennissä tarvittavan voiman määrä on vieraan tanssitettavan kanssa aina aluksi arvoitus. Selviää kokeilemalla. Ääripäissä erot ovat varsin suuria.

Eräs viime viikolla tanssittamani vieras nainen tarjosi kokovartalovastetta siinä määrin, etten tahtonut saada häntä (enkä itseäni) liikkeelle ollenkaan. Usko meinasi loppua heti syleilyssä! Sitten kun liikkeelle vihdoin (ne sekunnin kymmenes- ja sadasosat olivat pitkiä) päästiin, mietin mahdanko jaksaa maaliin asti. En kuitenkaan tulkinnut vastaanhangoitteluksi tai kiusanteoksi, ja huomasin pian, että nainen osasi tanssia. Kaipasi vain tavanomaista enemmän voimaa vientiin.

Lisäksi monet ohjautuvat pienistä "merkeistä", kun taas toisia pitää ohjata jokainen sentti.

Reilu vuosi sitten sain ensi kertaa tanssia sellaisen naisen kanssa, joka teki vain sen mikä vietiin eikä mitään muuta: hän ei esim. vienyt vajaaksi jäänyttä käännöstä loppuun vaan kääntyi vain ja ainoastaan sen verran kuin minä todellisuudessa ohjasin. Se oli aloittelijalle erittäin hieno ja opettavainen kokemus. Aloin pikkuhiljaa oivaltaa, mitä seuraaminen (ja vieminen) on.

Kirjoittajan avainsanat: vienti, seuraaminen

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu