TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Rauhalahden Seinäruusut (Julia 2006-05-18 21:48)

Rauhalahden Seinäruusut

Julia
2006-05-18 21:48

Rauhalahden keskiviikkotansseihin suuntasin matkani, kun kaksi muutakin tärkeää asiaa sain tehtyä samalla. Tietokoneeni teki lakon jo viikko sitten ja sain nyt sen tuorein tiedoin ohjeistettuna takaisin. Ja samalla tuli tehtyä äidin syntymä- ja nimipäiväkäynti matkan varrella. Rauhalahti olisi kyllä jäänyt väliin, jos olisin tiennyt, että Varjokuvan tilalla esiintyikin Seinäruusut ex-tangokuninkaan kanssa. Ei sillä, etteivätkö ole hyviä, mutta asennoitumiskysymys tuli vastaan. Olin menossa kuuntelemaan toista orkesteria.

Siis jo hyvinkin dementoituneet aivoni raksuttivat ravintolan ovella, kun vahtimestari kertoi, että esiintyjä on vaihtunut. Lähteäkö ajelemaan suoraan kotiin vai mennä sisälle. No, sisällehän sitten menin. En oikeastaan ilennyt tuttujen vahtimestarien edessä tehdä täyskäännöstä:(

Puolilta öin luovutin, niin kuin aina väenpaljoudessa. Onko se ahtaudentuntu vai mikä, mutta en kestä olla tungoksessa. Täytyy myöntää, että kyllä Tommi Soidinmäki on saanut rinnalleen hyvän orkesterin, Seinäruusut. Vuosi sitten Kerholan tansseissa olin vielä "huolissani", että mistä kuninkaalle arvoisensa orkesteri. Kyllä he esittävät hyvää musiikkia ja arvostan orkesteria, jossa on mm. hanuri.

Musiikillisesti se aika oli hyvä, minkä paikalla olin ja taas sorruin vain tuttujen hakemiseen. Jotkut olivat jopa vuosia sitten viimeksi tavattuja. Nämä Rauhalahden naistentanssit olivat ennenvanhaan maankuuluja ja paljon oli paikalla erittäin hyviä tanssijoita. Nyt muutaman uudistetun käynnin jälkeen voin vain todeta, että ne ajat ovat ohi. Siellä ollaan muutakin kuin vain tanssimassa, ravintolahan se on. Paikka on siisti ja avara ja tanssitilakin kohtalaisen kookas ja katto korkealla eli ilmaa riittää. Kun on paljon ihmisiä, niin tanssin ilo jää vähemmälle, kun kaikki tanssiminen on tapahduttava pienesti (Senior tosin sanoo, että pieni on sievää, mutta että koko illan...).

Mutta tulevalla lomaviikollani, joka alkaa jo reippailla tansseilla lauantaina pohjoisen neidon kanssa jossain keskeisen Suomen lavalla, unohdan ravintoloiden ahtauden ja nautin mukavan tanssiystävän kanssa tanssimatkailusta.

Kirjoittajan avainsanat: Seinäruusut, tommi soidinmäki, Ravintola Rauhalahti

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu