TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Riippuvuus (Elisa 2006-05-10 11:11)

Esiintymishalu ja tanssin ulkonäkö

Nanna
2006-05-12 9:47

Oliko Kukka-Maarian kirjoitus joku vastaus omaani? Ensimmäistä lausetta en tajua siinä tapauksessa lainkaan...

Kukka-Maaria. "Itse tanssin lavoilla tanssin vuoksi. Tanssia rakastan sen verran, että musiikki ja meno vievät mukanaan- hetkesi unohdan kaiken muun. Jos asettaisin tietyn näyttävyyden tason, voin todellakin unohtaa koko jutun. En todellakaan ajattele, mitä muut ajattelevat - Se on heidän ongelma. Mikä sitten on riittävä tanssitaso, jotta uskallan pyörähtää parketilla?-Sehän on julkinen paikka! Jos joku kärsii, niin kaikin mokomin."

Jos tanssit tanssin vuoksi ja rakkaudesta tanssiin, et taitojen esittelyyn, et silloin varmaankaan pidä siellä mitään showta. Kirjoitin tekstissäni elvistelystä ja katsojille esiintymisestä, samasta asiasta, mistä noissa eteis- ja kahvilatanssijutuissa kirjoitettaan. Minua ärsyttää se, että yritetään tanssia niille katsojille ja esiintyä, vaikka tanssi ei tosiaan näyttäiskään hyvälle eikä olisi taitavaa. Ja siis usein katsojat eivät katso sitä niin kovin ihastuneina.

Hyvään parikohtaiseen tanssiin kuuluu esiintyä PARILLEEN ja voi tehdä näyttäviäkin juttuja, vähän tavallaan semmoinen soidinmeno-meininki: katso, miten hyvän parin sait. On ehkä tavallaan hienoinen kilpailu sen parin kanssa siitä, kumpi tekee hienompia juttuja ja uskaltaa enemmän. Tietysti tätä "peliä" on kiva katsoa, itsekin katson.

On eri asia yrittää kerjätä (olettamillaan) taidoilla huomiota ja "elvistellä" katselijoille tai olla vaatimattomasti juuri sen tasoinen tanssija kuin on (tiedostaen sen tai tiedostamattaan) ja tanssia parilleen yhteistä, nautinnollista paritanssia.

Toivottavasti pystyin tällä selventämään äskeistä aiempaa kirjoitustani ja oikaisemaan Kukka-Maarian ja muiden siitä saamaa käsitystä ajatuksistani.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu