TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Negatiivinen palaute (Flecker 2006-05-09 15:37)

Riippuvuus

Marcos
2006-05-10 13:32

Tuntuu, että tässä nyt nostetaan sisältä ohjautuvuutta jotenkin jalustalle. Ei sisältä ohjautuvuus välttämättä ole aina positiivista. Myönteinen esimerkki sisältä ohjautuvuudesta voisi olla uutta luova taiteilija, kielteinen esimerkki sarjamurhaaja, hänhän tekee tekosiaan, vaikka ulkomaailma niitä voimakkaasti paheksuu.

Mielestäni on normaalia ohjautua sekä ulkoa että sisältä päin, punniten eri vaihtoehtoja keskenään. Jos ulkomaailmasta tulee kehoitusta toimia tietyllä tavalla, eikä sisäinen vakaumus tai näkemys ei pane hurjasti vastaan, voi olla täysin järkevää orientoitua ulkomaailman mukaan. Kokeilla voi ainakin.

Mitä tanssin näyttävyyteen tulee, en usko, että näyttävyys millään muotoa vähentää sitä, että tanssi tuntuisi hyvältä. Kyllä hyvältä näyttäminen plussaa on, vaikka tärkeintä mielestäni lavatanssissa ilman muuta onkin se, miltä tanssi tuntuu. Mm. hakumenestyksen kannalta on merkitystä sillä, miltä tanssi näyttää, kuten Krisse toi esiin. Myös esiintymishalua voi osalla tanssijoista olla, eikä sekään ole paha asia, niin kauan kuin ei aiheuteta muille haittaa esim. tanssitilaa rohmuamalla.

Negatiivinen palaute voi olla kehitystä ehkäisevää, positiivinen toimii paremmin. Fiksu ottaa vastaan myös negatiivisen palautteen ja harkitsee, voisiko siinä olla opiksi otettavaa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu