TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Riutalla räytyen (Humppis 2006-05-07 8:10)

Moni luulee osaavansa hitaan valssin/Osaamisen monet kasvot

Jora
2006-05-09 12:30

..käsitykset osaamisesta ovat todella kirjavat.

Koska tanssi on arvostelulaji, käsitykset omasta osaamisesta vaihtelevat todellisesta osaamisesta riippumatta. Varsinkin kun harva asettuu ammattimaisen arvostelun kohteeksi, ja tavallinen tanssiyleisö ei toisia arvostele. Jos ei arvostelua, ollaan hyviä.

Tanssi on myös harvoja lajeja, jota harrastetaan samassa paikassa hyvin eritasoisten ja eri ikäisten kanssa. Tässä mielessä (kunto)suunnistus pääsee aika lähelle. Sitä olenkin miettinyt, miksi ihmiset uskaltavat mennä suunnistamaan, vaikka kaikille kellotetaan aika julkisesti nähtäväksi jopa yksittäisille rastiväleille (ja karhutkin liikkuvat samoissa maisemissa). Merkitseekö tässä enemmän se, kun suoritusta ei olla näkemässä? Hyvin pitkälle tilanne on sama tansseissa, monet eivät näytä viihtyvän väljällä lattialla.

Olipa kyseessä hidas valssi tai mikä tahansa tanssilaji, riippuu paljon odotuksista, kuinka tanssi sujuu. Itse en hitaasta valssista nauti, vaikka menisi tahtiin, ellei lisäksi saa käyttää pitkiä askelia. Minkähän takia polkkaa ei tanssita, jos ei omasta mielestä osata. Sama ei näytä pätevän moneen muuhun lajiin. Ehkä muissa on kirjoittamaton lupa poiketa standardiaskelluksesta.

Jos joku tulkitsi, että vain osaavilla on asiaa lavoille, hänen tulkintansa on väärä.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu