TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Millaista on hyvännäköinen tanssi? (Elisa 2006-05-07 12:30)

Millaista on hyvännäköinen tanssi?

Ykä
2006-05-09 12:00

Kai lavatanssissa löytyy joitakin yhteisesti hyväksyttyjä arvosteluperiaatteita? Luulisi rytmiin tanssimisen olevan yhden sellaisen?

Jokainen tanssija halunnee tanssinsa näyttävän jossain muodossa hyvältä. Se, että pari saa kuulla tanssinsa näyttävän kauhealta, saa varmasti parin yrittämään muuttamaan tyyliään. Tyylin muutos ei ehkä käy noin vaan, vaan vaatii luullakseni paljon panostamista tanssiasentoon ja muutamien muiden asioiden korjaamiseen, jotka eivät aina käy hetkessä.

Esimerkiksi jos ryhti on pohjimmiltaan huono tai esim. selässä on joitain poikkeavuuksia, näkyvät nuo tanssiasennossa hyvin herkästi. Tai jos on opetellut ylipäätään tanssimaan tietyllä tyylillä, poisoppiminen on vaatii aikaa ja työtä. Tanssiasento ja parinvälinen yhteistyö näkynevät eniten katsojalle.

Itselleni on riittänyt sosiaalitanssissa pitkälle se, että tanssi tuntuu hyvältä itsestäni ja tanssiparistani. Ulospäin näyttäminen on toissijaista. Tuo vaatii jo niin paljon työtä, että sosiaalitanssimisessa, kuten lavoilla tanssimisessa, ei maksane vaivaa. Kunhan saa daamin hymyilemään tanssin aikana, niin tuossa on jo tarpeeksi tekemistä.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu