TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Riutalla räytyen (Humppis 2006-05-07 8:10)

Moni luulee osaavansa hitaan valssin/Osaamisen monet kasvot

Stefanus
2006-05-09 8:33

Muutama sana osaamisesta. Osaamisella on mielestäni monet kasvot, riippuu aivan siitä keneltä kysyy. Missä on osaamisen raja.

Kun olen tänä keväänä palaillut tuon entisen rakkauden suunnistuksen pariin, olen ollut havaitsevinani, että lajilla on yllättävän paljon yhtäläisyyksiä tanssin kanssa. Siksi kai monet suunnistajat tanssivatkin. Myös ko. lajissa on osaamisella paljon eri tasoja. Joillekin on osaamista se, että selviää kartan kanssa metsästä pois. Toiselle lajissa on osaamista se, että selviää reitistä virheittä. Jollekin osaamista saattaa olla se, että selviää reitistä virheittä täydellä vauhdilla edeten. Ja kaikkea siltä väliltä. Sitten ne jokaisen omat kuvitelmat osaamisesta.

Otin tämän esimerkin syystä, että avasin vähän tuota osaamisen käsitettä. Veikkaan, että tälläkin palstalla osaamisen taso ja käsitykset osaamisesta ovat todella kirjavat. Joillekin osaamiseksi riittää se, että hiihtelee suurinpiirtein musiikin tahtiin. Joillakin se sama voi olla sitä, että kuvittelee hiihtelevänsä musiikin tahtiin. Urheilussa käytetään usein epävirallisia käsitteitä - kyläkilpailutaso, piirikunnallinen taso, kansallinen ja kansainvälinen taso, sekä huipputaso. Ehkä tanssissa on jotain samaa.

Aihetta voisi pohdiskella vaikka tuntitolkulla, mutta nyt pitää joutua liikuttamaan lapsia tuonne erääseen valtakunnan upeimpaan urheilupuistoon. Siellä hypätään, heitetään ja juostaan muutamalla eri tasolla, jokainen on osaaja, kuka kentän portista sisään astuu. Samoinhan se lienee parketilla, jokainen joka tanssikengällä parketille astuu, on osaaja, jos ei muiden niin ainakin omasta mielestä.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu