TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Millaista on hyvännäköinen tanssi? (Elisa 2006-05-07 12:30)

Millaista on hyvännäköinen tanssi?

Flecker
2006-05-08 9:51

Millaista on hyvännäköinen tanssi? (Elisa 2006-05-07 12:30)

Kun nyt on kyse kilpailusta, jossa tanssiparit asettavat itsensä alttiiksi arvostelulle, sallittaneen "arvostelu" myös tässä yhteydessä. Arvostelu lainausmerkeissä siksi, että minulla ei todellakaan ole pätevyyttä eikä sopivuutta arvostella yhtään kenenkään tanssia. Mutta haluan kertoa omia vaikutelmiani.

Toki kaikki voivat arvostella omasta "sopivuudesta" riippumatta. Varsinkin lavatansseja, jossa arvosteluperusteita ei ole, joten tuomariltakaan ei voi/tarvitse vaatia mitään pätevyyttä.

Mutta näinhän pitääkin olla. Ei seuratanssia ole tarkoitettu näyttämään miltään. Se on tarkoitettu tuntumaan hyvältä. Minun mielestäni. En siis vieläkään oikein saanut selville, miksi seuratanssissa kilpaillaan. Jatkan tutkimuksia...

Uskon kuitenkin, että jokainen tanssija haluaa myös näyttää hyvältä. Jos tanssija/pari saisi usein kuulla, että tanssi näyttää aivan kauhealta, niin luulempa, että tyyli muuttuisi hyvinkin nopeasti. Vertauksena voisi ajatella vaatteita: Usein halutaan mukavat vaatteet, mutta pitäisi ne olla myös muodikkaat/tyylikkäät. Rumia vaatteita harvat haluavat käyttää julkisilla paikoilla. Lavatanssikilpailuja en oikein minäkään ymmärrä, niistä puuttuvien arvosteluperusteiden takia.

Kirjoittajan avainsanat: kilpailu

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu