TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Millaista on hyvännäköinen tanssi? (Elisa 2006-05-07 12:30)

Tuntuu hyvältä, näyttää pahalta?

Krisse
2006-05-08 8:44

Jotenkin olisi hyvä nähdä pidemmälle ja unohtaa kaikenlaiset pikkuasiat senkin suhteen, miltä jokin asia näyttää. Eihän se oikeasti voi ketään isommin satuttaa tai häiritä, jos käsi hieman pumppaa muutaman minuutin musiikin tahtiin. Olisipa ihmisillä enemmän rohkeutta hyväksyä erilaisuus osana normaalia elämää ja ehkäpä vielä huomata se ainutlaatuisuus, joka kätkeytyy normaalista valtavirrasta poikkeavaan olemukseen tai käyttäytymiseen.

Ilman muuta - mutta ymmärsin Elisan ajatuksen olleen sen, että pumppaaminen tuntuisi meistä naisista ihan kivalta jos ei joku ulkopuolinen taho olisi sanonut että se on väärin. Siitä olen eri mieltä.

Siitä huolimatta tanssin usein ja mielellänikin hyvinkin omaperäisen tanssityylin omaavien ihmisten kanssa. Erilaisuus on mielenkiintoista ja kaikki ihmiset yhtä arvokkaita - mutta jotkut tanssiasennot eivät tunnu yhtä mukavilta kuin jotkut toiset, ja ylimääräiset heiluttelut häiritsevät tanssiessa seuraamista (minun mielestäni).

Mielestäni on kaksi aivan eri asiaa, puhummeko tanssitekniikasta ja siitä miksi joku tekniikka saattaisi olla jossain mielessä "parempi" kuin toinen, vai siitä onko jokaisella oikeus tanssia omalla persoonallisella tavallaan jos se hyvältä tuntuu. Osalle tanssijoista ilmeisesti tulee silloin tällöin tarve kehittää tanssiaan johonkin suuntaan jotta se tuntuisi vielä paremmalta, ja osalle tätä tarvetta ei tietyn osaamis/uskalluspisteen jälkeen tule.

Molemmat ovat ihmisinä ja tanssijoina yhtä arvokkaita. Kummallekin löytyy tanssipareja jotka pitävät juuri siitä tyylistä. Vastakkainasettelu ei ole tarpeen.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu