TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Millaista on hyvännäköinen tanssi? (Elisa 2006-05-07 12:30)

Tuntuu hyvältä, näyttää pahalta?

Trickster
2006-05-08 0:01

"Tällä palstalla on moneen otteeseen kritisoitu miehiä, jotka tanssiessa "pumppaavat" vasenta kättään ylös ja alas. Tuo kädenliike varmastikin tuntuu miehistä hyvältä tai se palvelee esimerkiksi rytmissä pysymistä - jokin universaali tarkoitushan sillä täytyy olla, koska useampi kuin yksi mies tekee sitä."

Samaa olen miettinyt katsellessani monien lenkkeilijöiden juoksua. Joskus oikea käsi (harvoin vasen) tekee jonkinlaista kylvöliikettä ja juokseminen näyttää hieman hassulta, toispuoleiselta. Jonkinlaiset fysiologiset ja lääketieteen termeillä selitettävät ilmiöt saattavat olla tuonkin asian taustalla. Symmetria ymmärretään kauniiksi, kulmat halutaan suoriksi ja taulut seinälle suoraan. Jokin järjestys pitää asioissa olla. Epäjärjestys on kaaosta, joka on pelottavaa, hallitsematonta, epätoivottavaa.

Jotenkin olisi hyvä nähdä pidemmälle ja unohtaa kaikenlaiset pikkuasiat senkin suhteen, miltä jokin asia näyttää. Eihän se oikeasti voi ketään isommin satuttaa tai häiritä, jos käsi hieman pumppaa muutaman minuutin musiikin tahtiin. Olisipa ihmisillä enemmän rohkeutta hyväksyä erilaisuus osana normaalia elämää ja ehkäpä vielä huomata se ainutlaatuisuus, joka kätkeytyy normaalista valtavirrasta poikkeavaan olemukseen tai käyttäytymiseen.

Miesten on ehkä helpompi tämäkin asia ymmärtää, rumakin mies voi olla tarkoituksenmukainen.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu