TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Oraakkelin sanomaa: lavatanssikisojen tulevaisuus (Avanaq 2006-04-19 15:20)

Oraakkelin sanomaa: lavatanssikisojen tulevaisuus

Tapani
2006-04-20 12:53

Suuri osa lavatanssikisojen ongelmista johtuu suoraan siitä, että niissä tanssijoita arvostellaan kilpatanssista lainatulla tavalla eli sillä perusteella, miltä tanssi näyttää. Tämä johtaa väistämättä siihen että lavatanssikisoissa nähtävä tanssi eriytyy siitä tanssista mitä lavoilla nähdään, koska lavoilla tanssin ulkonäöllä on vähän merkitystä. Kun hyvän tanssin kriteerit muuttuvat niin myös tanssi muuttuu. Tämä on aivan selvää. Voidaan minusta perustellusti kysyä onko lavatanssissa kilpaileminen pitemmän päälle ylipäänsä mahdollista jos pyrkimys on kilpailla nimenomaan lavatanssissa ja arvosteluperusteena käytetään tanssin ulkonäköä, koska kisojen ja lavojen erilaiset kriteerit hyvästä tanssista pyrkivät jatkuvasti vääntämään tanssityylejä erilleen.

Parempi tapa arvostella lavatanssijoita on jo keksitty ja sitä käytetään miss ja mr paritanssi-kisoissa. Tuomarit tanssivat kilpailijoiden kanssa ja vetävät arvostelut puhtaasti hatusta omien subjektiivisten mieltymystensä mukaan. Lavatanssia on joka tapauksessa mahdotonta arvostella objektiivisesti, joten on virhe edes yrittää.

Muuten olen samaa mieltä siitä, että lavatanssista ei tarvitsisi kisata ollenkaan, mutta jos joku sitä haluaa tehdä niin mikäs siinä. Mutta kilpailijoiden arvostelu tanssin ulkonäön perusteella on lavatanssille vielä vieraampaa kuin kilpailu muuten.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu