TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ruusulinna (Tuisku 2006-04-16 2:38)

Laivalla tanssipähkinää pureskelemassa

Andreas pks
2006-04-19 7:59

Pääsiäisenä ei sitten tullutkaan lähdettyksi mökille hiihtämään ja laskettelmaan Rukalle erilaisten asioiden yhteisvaikutuksesta. Korvikematka suuntautui sitten naapuriin Romantika-laivalla Tallinnaan, josta kerron nyt :) (edellisestä sinne jo 2v.)

"Kaikki, paitsi purjehdus on turhaa" (eräs:), joten keskityn paljolti tanssiin. Laivan perässä oli iso tanssiravintola, jossa murto-osa hyvää parkettia (ei tuottavaa tilaa, jossa hääräilijät eivät ole juomassa eli tekemässä tulosta yhtiölle). No siellä aluksi tanssimisen yritystä. Yhtye tuli juuri naissolistin kanssa (ulkomainen) ehkä isäntämaan. Soittivat nopeaa tasapaksua (sekarotuista) musiikia tanssittavaksi. No siinä muutaman parin voimin yritettiin tulkita musiikkia askelin. Jonkin ajan päästä oli vaihdettava daamini kanssa laivan etuosan Tango/karaoke-baariin.

Aluksi karaokelaulajat lauloivat monenlaista jopa suomalaista tanssimusiikkia. Siinä oli mukava tanssia aluksi ihmisistä väljällä ja sitten melko tiiviillä parketilla. Tanssijat olivat keski-ikäisiä ja siitä varttuneenpia ympäri Suomea tulleita. Menimme siinä joukossa hitaat jees, valssi jees, humppa (klassisella tyylillä) jees, fusku jotenkuten jees omassa nurkkauksessa, mutta kävelyhumppa seassa pyörivinä kuvioina (muita häiritsemättä siis törmäilemättä) aiheutti varmaan närkästystä. Asian puki sanoiksi eräs rouva joka mainitsi daamilleni, että "tuollai vaan pyöritään", (jota en kuullut).

Kolmen miehen soittajat tulivat (ehkä isäntämaan) karaoken loputtua. Tanssimusiikki oli taas kaikki kappaleet mielestäni liian nopeaan soitettuna, joten esim. valssikin oli vaikeata tanssia. Onneksi väliaikalevyt pelastivat tanssillista iltaa/yötä. Lattialla ei ollut kovin pahasti törmäileviä "puudutuksessa" olevia tanssijoita, joten väistely onnistui mukavasti. Tanssiminen sujui kohtuullisen mukavasti sellaisissa olosuhteissa klo 20 ja 01.20 välisen ajan.

Laivan peräosan tanssiravintolassa oli n.23.30-24.00 ihan upea tanssi-show Punaisen Myllyn tapaan.

Aamulla syvästä unesta kuulutus herätti klo. 7.00 ja ilmoittivat aamiaisajan alkaneen. (Tarkoittanee, että tulkaa nyt heti virkuimmat aamiaiselle). Sitten klo 8:n jälkeen taas tuli voimakas kuulutus aamiaisesta (eli kaikki viimeisetkin laivayhtiölle tuloksentekoon) ja aikatauluista milloin pääsee vielä maihin ja milloin takaisin sekä lähtöaika.

Muutama tunti sitten maissa Vanhassa kaupungissa ja takaisin laivalle. Pian laivan lähdettyä Talinnasta alkoi Tango/karaokebaarissa laulelut ja tanssit. Enimmäkseen tuli hidasta tanssimusiikia tai "iskelmää", jota oli vaikeahkoa tanssia. Daaminikaan ei ruvennut eilisen rouvan lauseen jälkeen esittämään fuskua tai buggia vaikka parkettikin oli tosi väljä ja hyvä tanssia. Kyllästytti mennä kaikki tanssit sylitanssityylillä nopeana ja hitaana. Yleensä tällöin kukaan ei tanssinut fuskua tai buggia.

Laivasta poistuttaessa ihmisillä oli taas suuret määrät laatikoita olutta ja muuta alkoholia. Ei ihme, että kansan terveyteen se liiallinen alkoholinkäyttö on aiheuttanut kuolleisuusiän laskemisen entisestään.

Kyllä meillä on upeat talvitanssipaikat ja kesälavat, joissa me voimme tanssia monenlaisia tanssilajeja sydämemme kyllyydestä. Orkesteria/laulajaa arvioiden voi sitten valita minne aina milloinkin menee (jos mahdollista).

Taidan kuitenkin yrittää opetella useampia tanssilajeja, että itsellä on illan mittaan vaihtelua tanssimisessa mitä erilaisempien kriteerien mukaan.

Oli aivan mukava Pääsiäisen aika.

t.Andreas pks

Kirjoittajan avainsanat: Andreas pks, Tanssikulttuuri

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu