TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Merikievari ja Jämi-areena! (Andreas 2006-04-18 22:35)

Merikievari ja Jämi-areena!

Andreas
2006-04-18 22:35

Tanssikrouvin pitkäperjantain tanssit vaihtuivat sattuneesta syystä lankalauantain Merikievarin tansseihin.

Vaikka tanssilipun hinta olikin suolainen 15 euroa ja tanssiaika 21-04 (??!) päätimme lähteä paikan päälle kun seuraavaa mahdollista tilaisuutta ei ollut lähitulevaisuudessa. Edellisestä käynnistäni olikin kulunut jo yli 10 vuotta. Olimme perillä hyvissä ajoin ennen tanssien alkamista joten poikkesimme kahville ko. alueen kahvilaan. Tiskin takana hääri paikan isäntä, ”Jokkeri” Elevaara. Kahvit nautittuamme siirryimme tanssirakennukseen, sopivasti ennen ensi valsseja.

Ensi valssien aikana totesin lattian liiankin liukkaaksi, tästä huolimatta hieman myöhemmin muuan henkilökunnan edustaja kävi levittämässä lisää liukastusainetta seurauksella että pito heikkeni entisestään ja lipsuminen lisääntyi, *grr*, muuten lattia oli kohtuullinen, osassa lavarakennelmaa jopa hyvä.

Lipun hinnasta huolimatta paikka täyttyi melko ripeästi. Paikalla oli runsaasti pareja, tosin sinne muodostui myös selkeät hakurivit. Suurin osa daameista oli varustautunut käsilaukuilla. Kädenalitukseen ei oikein ollut selkeää paikkaa, eikä edes syrjäisessä nurkassa saanut tanssia rauhassa parien pyrkiessä väkisin pienelle tanssialueellemme??

Illan aloittanut Väriloiste hoiti hommansa ihan mukiin menevästi. Vatsaflyygelissä (hanuri) oli tosin hieman liian diskanttivoittoinen soundi. Kannattais ehkä hieman tarkistaa ennen SMORK finaalia. Toisena yhtyeenä oli Souvarit. Vaikutti siltä että Souvarit ovat aika pahasti leipääntyneet vuosia jatkuneeseen keikkarumbaan, laulussa oli selkeää huolimattomuutta ja joissakin kappaleissa tempo vaihtui aina breikin kohdalla. Voisi olla syytä vaihtaa ohjelmistoa aika rankalla kädellä niin homma voisi pelata paremmin. Ohjelmistoon kuului tietysti runsaasti lappiaiheisia esityksiä. Kappaleparien välillä oli hieman liikaa turhaa höpötystä. Muuan yksityiskohta jäi mieleeni. Souvareiden kysyessä: Soitetaanko hidasta valssia? Niin naisrivistö huusi: Eeiii! Soittivat kuitenkin. :)

Täytyyhän sitä vesi- ym. tankkausta tanssi-illan aikana harrastaa, vesipistettä vaan ei löytynyt mistään?? Muuta tankkausta harrastimme höyrymakkaran ja limun voimalla. Makkaran hinta oli ensimmäistä luokkaa, laadun ollessa vastaavasti kolmatta luokkaa. :( Kokonaisuutena tanssi-ilta jäi kuin jäikin plussan puolelle.

Sunnuntaina suuntasimme kulkumme Jämi-areenalle, täytyihän tuo käydä katsomassa kun oli sopiva tilaisuus. Tanssien aloitusaika oli jälleen klo 21.00 (??!). Paikka on kerrassaan upea, onhan se toki uusi. Tanssitila on urheiluhallissa josta osa oli erotettu anniskelualueeksi (olutta yms.) Salin kaikua oli vaimennettu päihin sijoitetuilla koko seinän peittävillä verhoilla. Lattia oli muovia ja sekin taas liian liukas, joskin loppuillasta liukkaus hieman tasaantui. Tanssikansaa oli runsaasti, ei sentään ryysistä, näin ollen sinne myös muodostui kunnon hakurivit pareista huolimatta. Suhde oli ehkä hieman daami voittoinen?

Lavalla ahkeroi Charles Plogman ja Tommys, sekä Jämijärven pelimannit, siis tanssimusiikkia moneen makuun. Paikalla oli myös hyvä vesipiste. :) Paikasta jäi sellainen fiilis, että sinne täytyy mennä toistekin, siis tämä ilta jäi reilusti plussalle.

Molemmissa paikoissa oli muuten samat tanssinettitutut, joten terveisiä vaan näinkin, vaikka paikan päällä moikattiinkin.

Nähdään kesälavoilla (sehän on ihan kohta)!

Kirjoittajan avainsanat: merikievari, jämi-areena, Souvarit, väriloiste

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu