TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Mielikuvitusleikki... (SaDi 2006-03-19 9:45)

Ikä(erot) ja tanssi

Streamer
2006-03-21 23:56

Jatketaan sitten tätä ikäasiaa ja käsitellään se loppuun saakka, kun on kerran aloitettu. Tässä yksi kommentti lisää.

Iällä ei periaatteessa ole tanssimisen kanssa mitään merkitystä, mutta iän mukanaan tuomilla seurannaisvaikutuksilla on sitäkin suurempi merkitys.

Juuri näistä ikääntymisestä johtuvista ja ulospäin näkyvistä tekijöistä toisen ihmisen ikä yleensä päätelläänkin, ei sitä mitenkään muuten voi tuntemattomasta ihmisestä tietääkään. Näitä yleensä pelkästään ulkonäköön liittyviä vaikutuksia ovat kasvojen ihon muuttuminen enemmän tai vähemmän ryppyiseksi, ihon "roikkuminen", silmäpussit, juonteet, ihon pigmenttihäiriöt, hiusten harmaantuminen ja harveneminen, hampaiden kellastuminen, ryhdin huononeminen, liikkumisen kankeus, lihasten surkastuminen ja ylimääräisen rasvan kerääntyminen vartaloon, ym. ym. Tässä ikäasiassa yritetään sitten kaikin tavoin huijata vastapuolta ja yleensä kemiallisin keinoin pyritään näyttämään nuoremmalta kuin ollaankaan.

Iällä ei siis ole mitään merkitystä tanssimisen kannalta, vaikka toinen olisi 120 -vuotias, kunhan hän vain on ulkoiselta olemukseltaan 20 -vuotiaan kaltainen. Tämä ei ole vielä nykyäänkään mahdollista, mutta päinvastainen tilanne tulee näkyviin eräässä harvinaisessa sairaudessa (progeria).

Ulkonäkö on siis se ratkaiseva tekijä iän määrittelemisessä. Ihmisellä on luontainen ja vaistomainen tarve arvioida vastakkaista sukupuolta olevan ihmisen ikä ilmeisesti vain lisääntymistä ajatellen. Tältä kannalta ajatellen iällä eli siis ulkonäöllä on suuri merkitys ja nimenomaan vielä niin päin, että nuoret naiset ovat yleensä kiinnostuneita vanhemmista miehistä ja kaikenikäiset miehet taas nuorista naisista, kuten on moneen kertaan todettu. Miksi sitten näin on, sillekin löytyy kyllä yksinkertainen selitys.

Miesten kiinnostukseen tanssittaa nuoria naisia taitaa liittyä myös miesten metsästysvietti. Vanhemmat naiset ovat liian helppoa "saalista". He eivät tarjoa mitään haasteita, tanssimiseen ei liity mitään jännitystä. Paras "saalis" on tietenkin nuori, kaunis ja tanssitaitoinen nainen.

On vielä ainakin yksi syy siihen, miksi monet vanhemmat miehet tanssittavat nuorempia naisia. Humppis on sen jo moneen kertaan todennutkin. Kaikkia ei vain jaksa tanssittaa, mieluiten tanssittaa niitä kevyesti tanssitettavia naisia. Syynä on siis vanhempien naisten kankeampi liikkuminen, usein ylipaino ja heikohko tanssitaito. Tämä pätee nimenomaan meihin kevyen sarjan miehiin, joiden painoindeksi on suuruusluokkaa 21. Riskit ja rotevat miehet ovat vähän eri asia, heidän pitää keksiä muita selityksiä. Vanhemman ikäluokan (yleensä yli 55 -vuotiaat, ulkonäöstä päätellen) naisten olisi siis oltava paljon parempia tanssimaan kuin nuorempien, vaikka yleensä asia on juuri päinvastoin.

Tanssiharrastustaan aloittelevat ja taidoiltaan kokemattomat nuoret ja heikomman tanssitaidon omaavat miehet tanssittavat ehkä mieluummin näitä turvallisemmiksi koettuja vanhempia naisia. Vanhempien naisten kanssa ei ole suurta riskiä pakkien saamisesta. Heille tärkeintä on päästä tanssimaan edes jonkun kanssa, kokemuksen karttuessa nämäkin miehet tanssittavat sitten yleensä vain nuorempia naisia.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu