TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Vain taivas rajana.... (Julia 2006-03-20 0:23)

Tavallisen tallaajan näkökulmasta...

Sokkisha
2006-03-20 16:39

Kiva lukea että orkesterinne on kiinnostunut tanssittavasta musiikista! Ei kaikilla orkilla ole sitä kiinnostusta vaan soittelevat lähinnä mitä itseä huvittaa ja hyvältä tuntuu...

"Tavallisen tallaajan" (joka myös seurailee tanssinettiä) näkökulmasta sanoisin että ei kannata arastella lattarienkaan soittamista vaikka yleisö näyttäisikin olevan mainitsemaasi "humppa-foksi"-linjaa koska yleensä cha cha ei tyhjennä lattiaa vaan sitä mennään sujuvasti foksina tai jopa tangona ja tavallinen yleisö tykkää kyllä sitä tanssata!

samaa vois sanoa sambasta että sitä tanssitaan enimmäkseen ihan humppana ja enkäpä ole oikein koskaan nähnyt että sambakaan lattiaa tyhjentelisi. Rumbat on oikeinkin herkullisia tangona tanssia joten antaa tulla vaan täydeltä laidalta lattariakin!

Swing-musiikista ja rokista sen verran että kunhan katsotte että rytmi ei ole ylinopeaa niin niitäkin voi tanssia oikein hyvin foksina kuten itse usein teen. Voitte huomata kun soitatte svengaavaa ja vauhdikasta rock´n rollia että ne tavalliset lattian (ja varpaitten tallaajat kuten allekirjoittanut) kokoontuvat innoissaan rinkiin tanssimaan KUNHAN rytmit ei ole ylinopeaa hösötystä joka ei sovi sen paremmin taitureille kuin taviksillekaan! Tälläkin palstalla löytyy varmasti tanssinopettajia sun muita asiantuntijoita joilta saatte tietoja/vinkkejä tanssittavista rytmien nopeuksista pyytäessänne. Moni orkesteri pilaa muuten hyvän ja monipuolisen musiikkinsa sillä että soittaa AIVAN liian nopeaa rytmiä. Samba on yleinen poispilattu musiikkilaji (seuratanssi-samba ei ole karnevaali-tico-tico-sambaa!). Liian suuri nopeus ei sovi sen paremmin taitureille kuin taviksillekaan, vaan musiikin pitää olla MIELLYTTÄVÄÄ tanssia, oli se sitten mitä tahansa lajia. Uskon että joka tanssimusiikkilajilla on oma optiminopeutensa tanssin kannalta. Itse en sitä kykene sanomaan mutta tunnen kyllä jalkojeni alla ja äänestän herkästi menemällä istumaan liian nopeitten kipaleitten ajaksi, -enkä silti ole niitä kaikkein vanhimpia lattian kuluttajia!

Tervetuloa myös tänne pohjanmaalle päin joskus esiintymään!

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu