TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssii tähtien kanssa: Eka osa nähty! (Drago 2006-03-06 11:21)

Hyötyä lavatanssikulttuurille?

Palomita
2006-03-08 15:20

Nyt oot hakoteillä pahasti, ainakin minun suhteen. Enemmänkin kilpailijoiden asennot/tanssityyli ja vaatetus (mm pukusäännöistä -> kynnys lavatanssinharrastamisen aloittamiseen kasvaa) antavat Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa raamit suoraan kilpatanssiin. Vai olenko väärässä?

En usko että kisaajien näyttävä pukeutuminen on mitenkään ratkaisevaa lavatanssin suosion kannalta, eihän harrastajahiihtäjätkään pistele menemään piukoissa trikoissa, vaikka kilpailijat niin tekevätkin. Kyllä ainakin täällä meidän laduilla näkyy lähinnä toppatakkisia sujuttelijoita. Onkohan todennäköisempää että tanssia harrastamaton päättää ohjelman perusteella että rupeampa kilpailemaan paljettimekossa vai että taidanpa mennä tanssikurssille?

Uskon että ohjelmalla tehdään PR:ää kaikelle tanssille. Vaikka kilpatanssi vetäisi pariinsa uusia harrastajia, niin eihän se ole pois (meiltä) seuratanssijoilta. Lapset varmaan päätyvät enemmän kilpatanssin pariin ja jos lajin pariin saadaan lisää poikia, niin se varmaan on ohjelman paras suoritus. By the way, en ole kuullut kilpatanssijoiden parissa että kukaan olisi ollut huolissaan siitä että joku katsoja harhautuu seuratanssin pariin....

Ja mitä noihin kilpatanssin pukusääntöihin tulee niin ne on alimpien luokkien kannalta todella tylsät; esim en pystyisi kisaamaan normaalilla lava-lookillani E-luokassa. (Hameet liian pitkiä tai leikkaukset epäsymmetrisiä, toppi hihaton ja hiukset usein jollain koristeella kiinni.)

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu