TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssii tähtien kanssa: Eka osa nähty! (Drago 2006-03-06 11:21)

Lavatanssi vs. kilpatanssi

Nadi
2006-03-07 15:34

"Eikö siis lavatanssin ja kilpatanssin vertaaminen toisiinsa ole vähän kuin hatun ja omenan toisiinsa vertaamista?"

:) No ehkei nyt ihan sentään - ehkä sentään vähän niinkuin hiihdon ja lumilautailun ... että voidaanhan sitä sitten "afterskissä" tavata ja keskustella suksien luistosta ja lumitilanteesta:)

Ei kun vakavasti puhuen - onhan tosiaan lavatanssijoillakin "oikeita" kilpailuja, joihin treenataan tosissaan (ainakin useimmat treenaa) ja joissa pyritään menestymään!!! Ja eiköhän siellä sitten ole säänötkin;) (Itse en tiennyt lavatanssikisoja olevan olemassakaan joskus aikanaan vuosia sitten, kun sitä kilpatanssipuolta yritin aluksi "harrastella" ennenkuin tajusin, ettei se tosiaan ole minun lajini sittenkään..)

Lavoilla käymisenhän voisi ajatella olevan kaikille tanssijoille sellasta afterskitä - eihän siellä boogaritkaan kilpanumeroitaan vedä sen enempää kuin vakavasti lavatanssissa kilpailevat tanssijat! Kaikki tanssivat omalla tyylillään hauskaa pitääkseen... silti kaikista jotenkin paistaa läpi se "oma" laji. Kyllä kilpatanssijankin usein tunnistaa asennosta, vaikka siellä lavoilla ihan "tavallisesti" mielestään tanssivatkin, ja mitäs pahaa siinä on?

Tässä vuosien varrella lavoilla seiniä pystyssä pitäessä on korviini kyllä kantautunut kaikenlaisia kommentteja kun toisen tanssilajin harrastelijoita siinä lähistöllä seuraillaan ja arvioidaan. Keskimäärin swing-tanssijoita ihastellaan (paitsi ne, joita "helikopteroijat" ärsyttää, ne kun ovat "aina oikeiden tanssijoiden" tiellä) mutta kilpatanssijoille jotenkin hieman huvittuneesti naureskellaan - millä logiikalla????

PS. Ei kai kilpatanssijatkaan bileissään muuten alussa kuuluttele, että näissä bileissä on sellaiset ja sellaiset säännöt, eiköhän ne säännöt sielläkin kuulu vaan kisoihin?

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu