TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssii tähtien kanssa: Eka osa nähty! (Angelle 2006-03-06 10:11)

No johan oli rykäisy! Ei tuubaa vaan totta...

Rasimus
2006-03-06 23:04

Hoh-hoh - mitä tuubaa! Meinnatko, että tanssijat ovat noin musiikistaymmärtämättömiä? Sitäpaitsi taitaa alkuperäinen brittiformaatti sanella aika paljon biisivalintojankin.

En toki tarkoita, että tanssijat olisivat musiikkia ymmärtämättömiä, ja ihmettelen, miten kommentistani ylipäänsä saattoi saada sen käsityksen.

Tarkennettakoon nyt siis kritiikkini kärkeä. Mielestäni oli todella outoa, että kun kysymyksessä on lähes taivaaseen asti hehkutettu ja mainostettu, kustannuksia ja resursseja säästämättä tehty TANSSIohjelma, niin siinä soitettu musiikki ei olekaan tyylinmukaista tanssimusiikkia.

Nythän opimme esimerkiksi, että cha-cha:n musiikiksi käy sopivasti neljäsosia painottava soul-kappale (ohjelmassa kuullut Chain of Fools tai Lady Marmalade). Kappaleen melodiassa tai vaikkapa lyömäsoittimien osuudessa ei tarvitse olla lähestulkoon mitään cha-cha:n elementeistä. Samoin mielestäni ohjelmassa kuulluissa valsseissa oli tanssillinen elementti edustettuna varsin viitteellisesti. Mr. Bojangles tai My Favourite Things eivät kyllä minua parketille houkuttele, eivät ainakaan ohjelman orkesterin tapaan esitettyinä. Kylmät väreet selässä jo odotan, mitkä ovat tanssiorkesterien ensi kesän lavavalssibravuurit? Toots Thielemansin Bluesette? Bill Evansin Waltz for Debby?? Miles Davisin All Blues???

Voiko tehdä sen johtopäätöksen, että tällaisilla asioilla, joilla esim. useille tämän foorumin kirjoittajille tuntuu olevan suuri merkitys, ei sitten loppujen lopuksi olekaan oikeasti mitään merkitystä. Kaikkea voi tanssia ja askelmerkkejä soveltaa loppupelissä melkein miten vain. Muusikot soittavat mitä soittavat, (etenkin jos soittavat "hienoja" kappaleita hyvin), ja tanssijat tanssivat niin kuin osaavat ja/tai haluavat. Vai päteekö tämä vain, jos kysymyksessä on tv:n viihdeohjelma ja mukana on kuuluisia ihmisiä, Suomen paras tanssitaitoinen juontaja sekä joukko Suomen taitavimpia muusikoita? Ja tietenkin ulkomainen formaatti, joka sanelee soitettavat kappaleet samalla tavalla kuin EU:n direktiivi liikennevalot Peräkylän ainoaan risteykseen sunnuntai-iltana.

En halua arvostella orkesterin sinänsä hyvin taidokasta suoritusta, mutta olen edelleen sitä mieltä, että Chain of Fools ei ole cha-cha; ei, vaikka bändi ja laulaja vetäisivät sen niin, että luulisi itse Arethan olevan lauteilla Staxin porukan kanssa!

Ja tuskin maltan odottaa sitä, kun vuorossa on tango. Perinteiset tangosoittimet, kuten saksofoni, trumpetti, pasuuna, rumpusetti ja lyömäsoittimet pääsevät silloin oikeuksiinsa... :)

Olenkohan kieroutunut vai ymmärtänyt jotakin täysin väärin?

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu