TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssii tähtien kanssa: Eka osa nähty! (Gilbert 2006-03-06 9:39)

Tanssii tähtien kanssa: Eka osa nähty!

Isojussi
2006-03-06 14:36

Sinänsä ymmärrän Dragoa, että kuubalaisen musan diggarina olisin ehkä minäkin kaivannut kunnon orggis cha-cha:ta - mutta minkälaisen myskyn olisi tässä vesilasissa aiheuttanut aito afro-cuban-cha-cha (joka tuolla line-upilla olisi varmasti taittunut mitä mainioimmin) eikä mikään haitaripartio-sväy.

Sovituksien onnistumisesta uskallan olla eri mieltä hienoja kappaleitten tyyliinsopivia arreja oli kapellimestari loihtinut. Eipä ollut yritetty liikaa vääntää jo muutenkin hyviä biisejä cuba-muottiin. No, poikeuksena kapellin polvihousubändistä mukanaantuoma Koivuniemeläinen.

Hitaat valssit eivät varmaan tarvitsen minkäänlaisia puolustuspuheita? Kokolailla parasta, mitä olen Suomalaisilta tanssiorkestereilta kuullut. Tulee mieleen Belafonten konsertti takavuosina Hjallisvatissa: "Try to remember the kind of september...". Se oli siinä! Konsertin pilasivat vain käyttäytymistaidottomat, kesken encoreitten poistuneet idiootit.

Ymmärtääkseni Nyt Maikkarilla nähty Sami Pitkämön orkesteri ei ole vain ko. showta varten kasattu, vaan muutenkin keikkaileva vakiokokoonpano. Hyvä niin - siinä on millä tahansa "eturivin tanssiorkesterilla" oppimista. Monessa mielessä. Ei niin säälittävän monelle tyypillistä kiilausta, vaan rauhallisesti, "pohjaan saakka" soitetut aika-arvot, mikä on omiaan helpottamaan tanssimista ja mitä ammattitanssijat varmasti osasivat arvostaa. Kappaleet ovat oikeasti hyviä (vrt. esim. Charles Plogmann). Laulajat osaavat oikeasti laulaa, kun eivät ole minkään mikälieviihteen "Seiskatyttöjä/-poikia". Soittajat maamme kärkikaartia - mukana muutama kiistattomasti maailmanluokan vetäjä.

Sinänsä surullista, että monet täällä eivät usko ohjelmalla olevan mitään hyötyä lavatanssikulttuurille. Ovatko lavatanssinharrastajat todellakin niin hiton jäykkää ja suvaitsematonta sakki, että heti katsotaan kieroon, jos joku uskaltaa mennä vähän muutakin kuin kaakervalssia ja kävelyhumppaa?

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu