TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Uskallanko ihmetellä? (Tuulispää 2006-02-27 21:37)

Perusaskelta...

Tapani
2006-02-28 15:44

Olen samaa mieltä siitä, että tekniikan opettaminen ja oppiminen on tärkeämpää kuin kuviokikkaroiden opettelu. Haluaisin kuitenkin kritisoida vähän perusteluita:

Aivan liian usein konkaritason tunnit mielletään lisäkuvioiden ja vaikeampien kuvioiden opettelemiseksi. Lopputulos on sitten iso joukko ihmisiä, jotka osaavat kaikenlaisia väkkäröitä mutta jos tanssia katselisi ilman musiikkia, ei osaisi sanoa onko menossa bugg, boogie vai kenties salsa.

Miksi tanssista pitäisi pystyä sanomaan onko se buggia, boogieta vai salsaa? Ihmisen tanssin kritisoiminen sillä perusteella että sitä ei voi lokeroida näppärästi on minusta hapatusta, luultavasti kilpatanssista peräisin. Tanssi on minusta musiikin tulkitsemista kehon liikkeillä. Eri tanssilajit ja erilaiset tanssitekniikat ovat tähän työkalu, eivät päämäärä.

Ts. pari pyörii ja vimpuloi vimmatusti, mutta ei kuitenkaan näytä siltä että osaisi oikeasti kunnolla mitään.

Tanssin kritisointi ulkonäön perusteella sisältää oletuksen, että sillä miltä tanssi näyttää on jotain väliä. Joillekin sillä tietysti on eikä siinä ole mitään vikaa, mutta minusta ei kannattaisi erityisesti levittää ajattelutapaa jonka mukaan hyvä tanssi on yhtäkuin hyvännäköinen tanssi. Se on jälleen ajattelutapa joka on tuontitavaraa muista tanssin muodoista. Paritanssissa tanssin ulkonäkö on täysin toisarvoista, varsinkin suomalaisessa perinteessä.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu