TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Onko tanssipaikka vastuussa? (Ami 2006-02-21 19:39)

Tanssiajoista, musiikista ja aukioloajoista

Vesku
2006-02-22 7:09

Useat suositut orkesterit ovat siirtyneet 4 x 45 minuutin soittoon ja melkeimpä vain tanssiravintolat uskaltautuvat suoriutumaan illasta näin vähin elävin eväin. Niissähän harvoin on tarjolla kahta orkesteria. Orkesteri aloittaa myöhemmin ja tauot venytetään senverran pitkiksi, että elävä musa soi vielä reippaasti lähelle sulkemisaikaa ja sen jälkeen vielä levyt. Ravintolatansseissa tuo hyväksytään, mutta miten on lavoilla?

Lavoilla ollaan tosiaan totuttu saamaan rahoille enemmän vastinetta. On tilaa tanssia, tanssialue on savuton, vesi on ilmaista ja henkilökunta ystävällistä. Mielestäni tanssien elävän musiikin osuus voi olla tavallisesta pienempikin kunhan asiakas voi olla tietoinen mistä on lippuluukulla maksamassa. Jos siis bändi soittaa sen 2x45min voisi lehtimainoksen muotoilla vaikkapa näin:"Lauantaina tanssit Järvilavalla klo 20:00-23:00. Esiintymässä Aamupäiväperhonen (2x45min) ja parhaita kotimaisia tanssimusiikin levytyksiä 60-70 luvuilta." Tässä siis 'Järvilava' kuvitteellinen tanssipaikka ja 'Aamupäiväperhonen' kuvitteellinen 2x45min soittava yhtye. Sitten vielä settilista lippuluukun viereen (Valasrannalla näin onkin) ja lavan nettisivulle, niin sitten asiakas voi syyttää vain itseään jos on sian säkissä ostanut.

Jos ainoana bändinä on 4x45min soittava yhtye, jonka kaupallinen vetovoima perustuu pääasiallisesti 2x45min laulavaan solistiin. Kannattaa kysäistä sopiiko solistille ja yhtyeelle, että ko. laulaja laulaakin 3x30min puolen tunnin tauoin, josta puolet bändi jatkaa soittamista ja puolet on levymusiikkia. Pitemmät solistin tauot mahdollistavat suuremmat virvoiketulot, kun solistin fanin minimi tauko aika kasvaa 15min:sta 60min:iin. Myöskin lattian ruuhkaisuus tasoittuisi, kun kerran osa tanssijoista haluaa ensisijaisesti olla tanssimassa juuri solistin seteilla, osa taas yhtyeen seteillä ja osa silloin kun siellä on paljon tilaa. Sekä lisäksi illan ohjelmisto monipuolistuisi, solistin setit olisivat varmaan ennallaan, mutta yhtye puolestaan voisi tarjoilla omilla pikku osillaan tanssillisia herkkupaloja, jotka muuten ehkä jäisivät esittämättä (ei varmaan kenestäkään (ainkaan aloittelevasta tanssijasta) olisi kivaa jos ensimmäisellä tai viimeisellä setillä peräkkäin tulisivat polkka, jenkka, masurkka ja hidas valssi). Tommi Soidinmäki & Lumipallon olen kerran nähnyt näin esiintyvän.

Kirjoittajan avainsanat: Järvilava, Aamupäiväperhonen, Valasranta, fanit, tommi soidinmäki, Lumipallo

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu