TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
"Satumaa tuo mieleen kärsimyksen" (HS la 11.2.06) (Angelle 2006-02-12 16:42)

Hormonihäiriö?

Tuulispää
2006-02-16 10:07

Itekin innokkaana syyttelemään, kiittelemään hormooneita jäin pohtimaan, mikä mahti laulujen sanoituksien syntymiseen on tunteilla ja mielellä/mielikuvilla?

Onkohan tunnetaidot periytyviä ominaisuuksia? Miten paljon tunnetaitoja siirtyy lapsiin geeneissä ja kuinka paljon he oppivat niitä matkimalla?

Luovuus kukkii suurimmillaan rakastuneena ollessa, mutta koska vain harvat kykenevät säilyttämään jatkuvasti rakastuneen olotilan, niin kyky muistaa miltä tunne tuntuu, auttaa eläytymään tilaan. Ainahan kaivataan sitä mitä ei ole ja jos on kerran kohonnut korkeuksiin sinne kaihoaa mieli aina?

Suru, ikävä, luopumisen tuska sen rakkauden jälkeen kirvoittavat kynää. Laulun sanoittajat terapoivat itseään/muita kirjoittamalla tuskan ulos ja jakavat tunteensa samoin kokeneiden kanssa ja auttavat samaistumaan, eläytymään tunteisiin - paraneminen voi alkaa, kun ensin tunnistaa tunteet ja tietää mikä ne synnyttää?

Musiikki parantaa, eheyttää, saa jalat tanssimaan ja ihmisen painumaan toista ihmistä vasten. Kosketus lohduttaa, voimauttaa... Laulujen sanat ruokkivat mielikuvitusta ja jakavat meille kokemuksia tunteista, särkyneistä sydämistä, pettymiksistä, rakkauden löytymisestä, onnesta, ilosta...

Paritanssi on terapeuttista ja toisinaan läheisyys saa hormoonit jylläämään, syntyy uusia tunteita, uusia sanoituksia, uusia lauluja ja uusia ihmisiä ja näin elämä jatkuu =o)

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu