TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Liisa Tuhkanen Rauhalahdessa (Lionikki 2006-02-06 18:02)

Liisa Tuhkanen Rauhalahdessa

Lionikki
2006-02-06 18:02

Vakiotanssien SM-kisat Hyvinkään Martin koululla.. voisin hyvin kertoa, että olinhan siellä minäkin :-). Paljon kauniita, nuoria ihmisiä, markkinahumua ja tietysti tv.. Mukaan tunnelmaan pääsin tosin vain sen hetken verran, että kävelin aamulla romppeineni yläkertaan koulutuksia pitämään.. päivän tanssimisista en siis tiedä yhtään mitään.

Illalla matka suuntautui Kuopioon. Vaajakoskella jätin kyytiläisen pois ja Hankasalmelta poimin toisen mukaan. Kun viimein yhdeksän jälkeen pääsimme perille majapaikkaamme niin pikaisen valmistautumisen jälkeen lähdimme Rauhalahteen. Rauhalahdessa esiintyi minulle ennestään tuntemattomaksi jäänyt Liisa Tuhkanen Ihmemaan kera. Vaikka Hani oli jo etukäteen Tuhkasta ”mainostanut” niin en ollut kuitenkaan lainkaan varautunut tulevaan. Tuhkasen settien aikana tunnistin muutaman kappaleen aiemminkin kuulluksi, mutta enpä olisi osannut yhdistää lavalla olevaa hahmoa sen äänen taakse (jos vaihtoehtoja olisi annettu kaksikin…). Tuhkasen ääni ja sen käyttö oli todella mahtavaa. Kaapit (yläpäät) oli sijoitettu lattialle siten, että tajunnan räjäyttävät tehot iskivät päin näköä ohi mennessä juuri sopivalta korkeudelta. Ongelmaa lisäsi se, että koko illan oikean puoleisessa yläpäässä ääni särki… liekö kaappi ollut rikki vai säädöt poskellaan.. toisessa ongelmaa ei esiintynyt. Epäammattimaisuutta osoitti herkän dueton esittämisen yhteydessä toistuva naurahtelu esittämisen lomassa. Kun tähän listaan lisätään vielä se, että Tuhkasen ohjelmisto koostui vähemmän tunnetuista ja myös enimmäkseen hieman liiankin ”vaikeista” ja alakuloisistakin kappaleista voisi luulla, että en ollut lainkaan tyytyväinen iltaan. Asia on kuitenkin täysin päinvastoin! Persoonallinen ohjelmisto ei tietenkään itsessään ole pelkästään negatiivinen seikka. Tuhkasen tapauksessa uskoisin ohjelmiston muutoksen kuitenkin osittain tutumpaan ja tanssittavampaan suuntaan lisäävän entisestään artistin herättämää mielenkiintoa. Liian vaikeita kappaleet eivät taas olleet artistille itselleen, ehkä enemmänkin yleisölle (=minulle)… melodiat eivät olleet mitenkään yksioikoisia ja niihin yhdistettiin usein vielä sanoitukseen sopivaa tulkintaa. Alku- ja loppuillasta en tiedä mitään, mutta Tuhkasen esiintyessä eri tahtilajien valikoima ei ollut kovin suuri.. toisaalta ajankohdan tungokseen ja yleisöön nähden ehkä ihan sopiva. Hieman toisenlaisia rytmejä oli tarjolla seinän toisella puolella ja näkyipä siellä välillä olevan yksityiset tanssikurssitkin menossa.

Erityisen positiivista Rauhalahdessa paikkana oli meikäläisen nojailutaipumukset huomioon ottaen runsas kaiteiden määrä :-). Vaikka yhtä otollisia puitteita ei joka paikassa olekaan siltä osin tarjolla niin uskon, että tyydytän joskus tulevaisuudessakin kuuntelemis- ja katselemisviettiäni Tuhkasen keikalla kunhan sopiva tilaisuus kohdalle sattuu!

Kirjoittajan avainsanat: Liisa Tuhkanen, rauhalahti

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu