TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Järjestäjiltä odottaisi parempaa informaatioa (Ami 2006-01-26 16:45)

Tanssipaikkainformaatio

Matti Jokinen
2006-01-26 19:12

Toivoisin, että tanssien järjestäjät ilmoittaisivat tanssi.net:ssä myös lippujen hinnan, eikä vain lehdessä.

Kuluttajavirasto tulkitsee hintamerkintäasetusta niin, että lipun hinta pitäisi ilmoittaa myös tällaisessa ympäristössä. Palvelin kertoo tämän päivittäjälle mutta ei suoranaisesti pakota häntä täyttämään hintakenttää. Yksi ongelma on, että monilla tanssipaikoilla lipulle ei ole yhtä hintaa vaan kaksi tai jopa kolme, esimerkiksi eri hinta kanta-asiakkaille, tiettyjen seurojen jäsenille, aikaisille tulijoille jne. Toisekseen, osa palvelimessa näkyvistä ohjelmatiedoista ei ole peräisin järjestäjiltä vaan esiintyjiltä,

Toisena toiveenani olisi, että tanssipaikat ilmoittaisivat oikein tanssitilansa.

On ehkä yllättävää, mutta useimmat tanssinjärjestäjät eivät tiedä tanssilattian alaa. Harva on mitannut edes suorakulmaisen lattian sivuja, ja kahdeksankulmion alan laskeminen sivun pituudesta tai lattian halkaisijasta ei enää niin helppoa olekaan.

Arviot heittävät melkein aina ylöspäin, mutta sellainenkin tapaus on ollut, että mittanauha näytti lattian alan suuremmaksi kuin järjestäjä oli ilmoittanut.

Parissa tapauksessa on vaadittu, että ala pitää ilmoittaa suuremmaksi kuin se todellisuudessa on, vaikka oikea ala on ollut järjestäjän tiedossa. En suostunut.

Ilahduttavasti ovat useimmat jäjestäjät ottaneet käytöön tanssietiketissäkin mainitun tanssien kestoajan ilmoituksen, siten että antava sen ajan, jolloin musiikki loppuu. Esim. klo 20:00-01:40. Mikäli ilmoitetaan vain tunnit, esim. klo 20-02, tanssit voivat päättyä edelleen 1/2-tuntia aikaisemmin, siis jo klo 01:30.

Palvelin vaatii aina myös minuutit, ja sekä taustatieto- että ohjelmalomakkeella sanotaan selvästi, että kysymys on musiikin alkamis- ja päättymiajoista. Ilmoitetut ajat eivät silti aina ole kysymyksessä määriteltyjä.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu