TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssimusiikin tietopaketti seuratanssijoille Kouvolassa (Päivi 2006-01-03 13:58)

Tanssimusiikin tietopaketti seuratanssijoille Kouvolassa

Päivi
2006-01-03 13:58

Tanssinettiläisten 'Tanssimusiikin kehittämispalaverin'(* muistiinpanoista Pavilta 8.5.2004 löytyy mm. maininta:

"Outi lupasi selvitellä mahdollisuutta kutsua Lasse Paasikko luennoimaan Baunssiin (Hämeenlinna) esim. aiheesta rytmien tanssittavuus. Tilaisuuteen saisi osallistua ulkopuoliset sovittua sisäänpääsymaksua vastaan, eli myös tanssinettiläiset."

Hämeenlinnan suunnalla ajatus ei ilmeisesti ole saanut tuulta alleen (seura-aktiivitkin jo osin vaihtuneet tällä välin), mutta uusi tanssiseura Tanssikas on ottanut homman asiakseen ja nyt sitä saa:

"Lasse Paasikon luento
"Tanssimusiikin tietopaketti seuratanssijoille" 4h

Lauantaina 21.1.2006
klo 11.00-15.00
Kouvolan kirjaston auditoriossa.

Hinta: Tanssikkaan jäsenet 6 €, muut 8 €.

Luennolla perehdytään keskeisiin rytmikäsitteisiin sekä analysoidaan ja opitaan tunnistamaan lavoilla esiintyvät tanssirytmit. Ohessa kuunnellaan runsaasti musiikki-esimerkkejä ja saadaan monenlaista mielenkiintoista taustatietoa tanssimusiikin historiasta ja kehitysvaiheista."

- - -

*) 'Tanssimusiikin kehittämispalaverin' kokoontumiseen johtaneesta historiasta tietoa artikkelissa "Tanssimusiikin kehittämistyöryhmästä".
Tällä hetkellä 'seuratanssin edistämisprojektin' ("projektit") tilanne on ainakin tanssimusiikkipuolen osalta seis, mutta toivottavasti ei pysyvästi. Uusia innostuneita kaivataan! Mitä seuraavaksi, on täysin avoin kirja, jokaisen omista mielenkiinnoista kiinni!

Kirjoittajan avainsanat: musiikin teoria, musiikin kuuleminen, musiikin kuunteleminen, rytmi, seuratanssin edistäminen, projekti

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu