TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
BN- leirikokemuksia (Nanna 2006-01-03 2:04)

BN- leirikokemuksia

Nanna
2006-01-03 2:04

Kuvailehan omia leiriajatuksiasi, esimerkiksi:

Mistä "nappasit" parisi, millä taso(i)lla ja jakso(i)lla tanssitte, mitä mieltä tasojaosta, oletko/oletteko olleet ennen leireillä, mitä paremmin/huonommin, kuin aiemmin tai muilla leireillä, suosikkivalmentajat, itsellesi paras tunti, iltabileiden paras aihe ja mietteitä niistä, miten sujui majoittuminen ja ruokahuolto, kuinka pärjäsit tavaroidesi, varusteiden ja kehosi kanssa, jotain risuja/ruusuja järjestelyistä jne?

Tästä listasta on toivottavasti hyötyä niille, jotka ehkä miettivät leireille osallistumista, etsivät paria tai järjestävät itse leirejä/kursseja/valmennuksia.

Toivottavasti kaikki kirjoittavat rehellisiä, suoria ja monipuolisiakin kommentteja!

PS. Tämä lista löytyy mm. avainsanoilla tanssileiri ja boogie night.


Voldemort 2006-01-03 16:47 =>

Laitoin järjestäjille leiristä jo palautetta leirin aikana, mutta tässä vielä ihan julkisestikin:

Henricin ja Joannan hitaan tekniikkatunti oli täyttä asiaa! Vaikkakin jalkatekniikkaan ja sen yksityiskohtiin on useaan otteeseen aikaisemminkin tullut harjoitteita, niin joka kerta eri opettajien tunneilla tulee uusia näkökohtia esille. He korostivat, että hidas bw on aivan eri tanssi kuin keskinopea/nopea bw (lähinnä tarkoittivat sitä, että tanssin tulee näytää aivan erilaiselta hitaassa bw:ssa). He&Jo antoivat useita erittäin käyttökelpoisia tekniikoita hitaan tanssin ilmentämiseen (Vartalon käyttö, perusaskeltekniikka jne.). Näitä asioita ovat ansiokkaasti opettaneet myös Teljamo ym. swingteamin järjestämässä Boogiedayssa.

Marcus ja Bärbel puolestaan havainnollistivat musiikin rakennetta musiikintulkintatunneillaan. Tämä on tietysti asia, joka on tullut usein vastaan, mutta joka kerta myös tästä aiheesta löytyy uusia vivahteita ja näkökulmia. Niin nytkin. Usein musiikintulkinnassa on keskitytty enemmän breikkeihin ja niiden ilmentämiseen. Nyt huomiota kiinnitettiin musiikinrakenteen kokonaisvaltaiseen ilmentämiseen tanssissa. Tähän M&B antoivat kiitettävästi erilaisia menetelmiä ja kuvioita käyttöön. Tosin näitä ei kovasti ehditty harjoittelemaan, mutta ideoita jokatapauksessa jäi itselle.

Jos jotakin voisi lisätä leirille, niin ehdottaisin henkilökohtaisen palautetunnin kokeilemista (erityisesti tasoille 2 - 4) sekä tanssin kuvaamista ja analysointia. Liian usein sitä nimittäin luulee jotain osaavansa niin hyvin, että kyseistä opetusta ei enää tarvitsisi. Videoinnista ja sen analysoinnista on se etu, että silmät aukeavat! Vaikka tanssi voi itsestä tuntua hyvältä ja on käsitys, että perusaskel on kunnossa, niin todellisuus saattaa olla jotain muuta!

Kirjoittajan avainsanat: tanssileirit, boogie night, leirit, tanssileiri, leiri, vuodenvaihde, uusi vuosi, vuoden vaihde, leiribileet

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu