TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ruusulinnassa pe:na 30.12.05 (Angelle 2006-01-01 10:57)

Ruusulinnassa pe:na 30.12.05

Angelle
2006-01-01 10:57

Joulunajan tanssimattomuus tuli kuitattua uudenvuoden aatonaattona Ruusulinnassa, jossa esiintymässä olivat Tanssiorkesteri Väriloiste sekä Saska Helmikallio & Lumipallo-orkesteri. Paikalle tuli väkeä sen verran mukavasti, että tilaa tanssia löytyi varmasti jokaiselle.

Pääsin parketinreunaan sen verran ajoitukseltaan naftisti, että sain vain kuunnella ensimmäiset valssit. Jo silloin hämmästyin illan ensimmäistä solistia: Tuomas Kaikkoselta(?) käytti upealla äänellään laulaminen niin hyvin, että hetken luulin jo Helmikallion laulavan. Väriloiste oli muutenkin illan valopilkku: mielestäni vakionopeuksisia, puhtaasti soitettuja kappaleita ilman ikävää yhteen lajiin keskittymisen tuntua. Yhteen lajiin keskittymisen havaitsemiseni saattoi tosin illan aikana hieman hämärtyä, koska yhteensä laskien orkestereilta tuli niin rumbaa, cha chaata, jenkkaa, masurkkaa (polkasta en ole varma) kuin myös "bugg-musiikkinakin" kuulutettua lajia - eli musiikin puolesta varsin mallikas ilta! Suosittelen lämpimästi Väriloiste-tansseja kaikille monipuolisesti eri tanssilajeja tanssiville! (Pojat muuten aloitettuaan kertoivat mielellään ottavansa äänentoistovoimakkuushuomioita vastaan!)

Mutta, mutta... Kuten arvata saattaa, ilta ei todennäköisesti ollut Ruusun peräkkäisistä illoista se tanssillisesti hohdokkaampi. Ikään kuin paikalla olisi ollut Ruusussa enimmäkseen harvoin käyviä tanssijoita ja tanssipareja. Ilo oli kuitenkin päästä lattialle niinkin usein kuin pääsin (mm. yhdet cha chaat ja yhdet naistentunnin rumbat) ja saada eräs fuskun ajoitukseltaan minulle ikivaikea kävelykuvio onnistumaan ensimmäistä kertaa ja aivan uuden viejätuttavuuden kanssa. Pitkästä aikaa tavattujen tuttujen kanssa oli kiva jutella ja miesten kanssa tanssiakin. Joidenkin tuttavien tapaaminen vain tuottaa välillä dementikon hakuja: valssille - joku!, eikun äkkiä hakemaan ja sitten lattialla muistankin, että hakemani herrahan tanssii valssia persoonallisella, mutta valssille epätyypillisellä tavalla. Tein siitä hyvän seurausharjoituksen suurimman aikaa silmät kiinni tanssien eli loppu hyvin, kaikki hyvin vaikka valssikiintiössä onkin sitten vaje...

Lauantain 17.12. Ruusun-tansseissa aloittelevan nuoren herran kohdalla opittuani en tällä kertaa kommentoinut erään nuoren viejän askellusta suuntaan enkä toiseen. En edes pakittanut toisella kertaa vaikka menimme ne kaikki neljä kappaletta vaihtoaskeleetta kävellen. Jälkimmäisen kerran hänen kanssaan tanssittuani rupesi ohjelmistoltaan uinahtaneen Finlandersinkin tahdittamat ruuhkaiset illat tuntumaan taas houkuttavilta - kunhan vain saisi taidoiltaan edes vähintään samantasoisten kanssa enemmän tanssia *huokaa todella syvään*

Ja sitten se "tanssihampurilaisen" (hiukan mausteinen) pohjapala: Ensimmäistä kertaa livenä kuulemani Saska Helmikallio on artistina oikein positiivinen tuttavuus. Upea ääni ja hallittua lavakarismaa läsnä olleista heimoveljistään ja -sisaristaan huolimatta. Vahvan esiintymisen palon saattelema kitaransoitto vaan särähti korvissani hieman lujalle säädetyn äänentoiston osalta. Lumipallo-orkesteri tuntuu erittäin ammattitaitoiselta ja ohjelmisto hyvin valitulta - mitä nyt tangokuninkaan orkesterilta saa odottaakin.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu