TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
APUVA ! POLKKAA (Staro 2003-02-13 12:52)

APUVA ! POLKKAA

Matti Jokinen
2003-02-13 16:19

Sen verran olen ymmärtänyt, että ykkönen on tasahyppy, kakkonen takajalan ja kolmonen etujalan hyppyaskel

Tuo on hyvä tapa opetella polkkaa. Polkan opetuksessa on se ongelma, että askelia ei voi ottaa hitaasti samalla tavalla kuin ne otetaan normaalissa tanssissa. Vauhdissa kakkonen ja kolmonen ovat hypyn ja askeleen välimuotoja, mutta hitaasti tanssittaessa ne joutuu ottamaan joko selvinä hyppyinä tai selvinä askelina. Edellinen on minusta parempi tapa harjoitella, koska hyppy madaltuu ihan itsestään vauhdin kiihtyessä, mutta askeleeseen on vaikea vauhdin kasvaessa lisätä hypyntynkää.

mutta sitten se nelosisku: Siis ollaanko nelosisku ilmassa, jolloin "loikka" fysiikan lakien mukaan olisi tuplakorkea, jotta ykkönen osuisi jälleen iskulleen,

Polkan opetuksessa usein sanotaan, että nelosella ollaan "ilmassa", mutta sitä ei pidä ottaa kirjaimellisesti. Todellisuudessa nelosella ollaan vasta ponnistamassa hyppyyn. Mutta tasahyppyyn jää silti enemmän aikaa kuin kakkoseen ja kolmoseen, ja tasahypyn edellä noustaan selvästi korkeammalle. Mitä hitaampi musiikki, sitä korkeammat hypyt. Siksi nopea polkka (tiettyyn rajaan asti) on kevyempi tanssia kuin hidas.

vai otetaanko loikan alastulo jäykin nilkoin vastaan, jolloin aikaa saadaan tapettua sopivasti ykkösiskuun asti?

Tasahyppy ajoitetaan niin, että alastulo osuu ykkösiskulle. Polkalle on tunnusomaista, että nilkat joustavat paljon. Polvet saavat sen sjaan olla melko jäykät.

Kirjoittajan avainsanat: polkka

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu