TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
No jopas...,kotiinpaluu ja Mustasukkaisuudesta (Andreas pks 2005-11-06 17:37)

Eihän mitään ongelmia olis

Tapani
2005-11-07 16:37

Onnistuis muuten mutta kun me ollaan ihmisiä.

Hyvä lisähuomio JTH:n hyvään kirjoitukseen. Mutta: kysymys ei ole siitä onnistuuko se, vaan siitä onko se hyvä päämäärä johon pyrkiä ja jossa voi onnistua osittain vaikka täydellisyyteen ei yllettäisikään. On paljon muitakin asioita joissa ihminen on luonnostaan kiistatta tietynlainen mutta yhteisen hyvän nimissä on silti eduksi jos ihminen kulttuurin ja sivistyksen voimin ei tee aina niin kuin alkukantaiset vaistot käskevät. Ihminen on esimerkiksi luonnostaan väkivaltainen eläin, mutta keskinäisessä kanssakäymisessä pyrimme silti siihen, että emme käy toistemme kimppuun. Ja se on hyvä.

Vaakamambo muitten kuin oman partnerin kanssa on toinen esimerkki. Ihmiselle on luontaista sekä harrastaa sitä että pyrkiä estämään partneria tekemään samaa. Sama pätee moneen muuhunkin eläinlajiin joten voidaan selvästi nähdä että kyse ei ole vain kulttuurista tai yksilöstä vaan ihan ihmisolennon ominaisuudesta. Tässä on tietysti selvä ristiriita, ja yleensä tätä ristiriitaa pyritään ratkomaan kieltämällä vaakamamboilu muitten kanssa. Tämä ei usein toimi, koska se sotii ihmisen luontoa vastaan. Toinen mahdollinen lähestymistapa on sallia vaakamamboilu ja yrittää pärjätä mustasukkaisuuden kanssa. Tämäkään ei usein toimi, koska se sotii ihmisen luontoa vastaan.

Tätä ristiriitaa voi tuskin koskaan täysin ratkaista, mutta sen kanssa voi elää jos löytää partnerin jolla on samankaltainen tai ainakin yhteensopiva suhtautuminen ja jos osaa hakea tasapainon joka on itselle ja omalle suhteelle sopiva, oli se sitten samanlainen kuin muilla tai ei. Täydellisyyyden saavuttaminen on vaikeaa ellei mahdotonta, mutta hyvä lopputulos on mahdollinen.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu