TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lista: Kaksi mieleisintäsi hidasta valssia (48 vastausta) (Ami 2005-10-19 18:41)

Kaksi mieleisintäsi hidasta valssia

Kristoffer
2005-10-22 11:47

Eri ikävaiheissa suosikkikappaleet vaihtuvat: joskus jokin kappale on vaikuttanut voimakkaasti, myöhemmin sen tenho on laimentunut, tai päinvastoin. Mutta Eija Kantolan esittämä ”Sulle kauneimmat lauluni laulan” on itseäni herkistänyt jo pitemmän ajan. Paitsi että melodia on iloisen haikea, myös sanat herkkävivahteisesti palvelevat kappaleen sävelkulkua. Haikeutta siinä mielessä, että laulun laulaja – siis laulussa on laulaja – muistelee armastaan akkunan ulkopuolella. Ja iloisuutta siinä, että laulua on suotu kuulevan ”säde vain auringon, kun se välkkehensä loi kukkasiin”.

Säde auringon johdattaa toisen sangen upean hitaan valssin äärelle, josta ei tällä forumilla ole vielä mainintaa (mahdollisesti siitä johtuen, että sitä ei ehkä ole koskaan soitettu tanssilavoilla). Kappaleella on hempeitä mieleyhtymiä herättävä nimi: The sweetheart tree; ja sen on säveltänyt amerikkalainen Henry Mancini (on muuten sama heppu, joka sävelsi jokaisen tunteman Pink Pantherin tunnusmelodian). Jos kappaleen nimi näppäilee jonkun puuhun nojaavan ihmisen sydämen kieliä, niin kuulisittepa itse sävelmän. Siinä, jos missä, melodia soljuu kauniisti; sanoisinko, että liitää kuin albatrossi tyynen meren yllä lenseän lounatuulen siivittämänä.

Nämä kaksi kaunista hidasta valssia, joissa – voisi kuvitella – laulun laulaja haaveillen nojaa selkänsä ”sydänkäpysen” puuhun, ja katselee armaansa ikkunaan, antaa ei yksistään väkevän tunnelman, vaan myös mahdollisuuden tanssin välityksellä tavoittaa jotain yhteistä kokemusta.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu