TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Pavin kesäkauden lopettajaiset (Kaminiitto 2005-10-15 0:13)

Pavin kesäkauden lopettajaiset ja törmäily

Avanaq
2005-10-15 15:52

Kun sylitanssiviejällä selvästi on kokemusta, miten daamina voin auttaa estääkseni niitä pikku törmäilyjä, eli voinko omalla seuraamistyylilläni, lähinnä nyt sylitanssissa, osaltani aiheuttaa näitä kolareita? Onko minun mahdollista kehittää tyyliäni niin, että törmäyskurssit minimoitaisiin?

Tilanteessa, jossa mies menee taaksepäin, ja toki muulloinkin, voi daami varoittaa törmäyksestä painamalla - hetkinen - vasemmalla kädellä miehen selästä. Sinänsä itsestään selvältä tuntuva ohje, mutta moni nainen ei sitä tee - miksiköhän (olisiko syy, etteivät monetkaan miehet ymmärrä vihjettä)?

Ruuhkassahan joutuu usein tekemään äkkinäisiäkin suunnanmuutoksia. Askeleen lopussa naisen tulee olla hyvässä tasapainossa, tukijalan päällä, jolloin vientisuunnan muutos onnistuu helposti. Tästä syystähän vientipäällikön tai eturytmissä tanssijan kanssa näitä törmäyksiä tulee enemmän, koska korjaava vienti ei ole enää mahdollista. Ja selväähän on, että kovin laajoja liikeratoja kannattaa vältää: kilpatanssinomaiset maneerit eivät kuulu ruuhkalavoille.

Kirjoittajan avainsanat: töniminen

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu