TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssiterveiset Oslosta (Aamukaffella 2005-10-12 1:32)

Tanssiterveiset Oslosta

Aamukaffella
2005-10-13 13:33

Kiitoksia linkeistä. Tulostan luettavaksi parille tutulle.

En malta olla mainitsematta, että eräs täkäläinen arg. tangon opettaja on esitellyt minua täällä tangoklubillaan humoristisesti tähän tapaan: "Tiesittekö että suomalaiset ovat hulluja tanssimaan. Pohjois-Norjassa kiertää huhu, että suomalaiset saattavat ajaa satoja kilometrejä viikonloppuna tietylle tanssipaikalle. Sitten tanssivat tuntikausia kaikkia mahdollisia tansseja. Illan päätteeksi ajavat takaisin kotiin." Lieneekö huhussa perää - sitä voi jokainen miettiä tahollaan.

Eräs tuttu oslolainen tangomies tuli kysymään minulta, pitääkö paikkansa, että suomalaiset eivät puhu toisilleen tanssiessaan. Oli aivan pakko vastata totuudenmukaisesti. Koko syksyn olen miettinyt että pahus soikoon, lopettakaa jaarittelu ja keskittykää tanssiin. Siitähän me maksetaan. Puhua voi kotonakin. Saatiin makeat naurut ja nykyään emme enää jaarittele tanssiessamme.

Joskus niden kysymysten ja puheiden keskellä tulee tunne, että meidät suomalaiset kuvitellaan pieniksi metsänpeikoiksi, jotka tanssivat villisti ja taukoamatta. Jossakin itärajan tuntumassa ja hyvin kaukana sivistyksestä. Puhumme vain silloin, kun joku kysyy jotakin - kummallisella suomalaisella dialektilla ärrät sorahtaen.

Ei kannata ottaa kovin vakavasti. Tämä on vain tällaista itseironiaa. Johtuu siitä, että Suomi on yleensä ottaen jopa Pohjoismaissa, melkolailla huonosti tunnettu maa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu