TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ovatko farkut "tanssiasu" (Osku 2005-09-28 10:31)

Sydän pumppaa

Avanaq
2005-09-29 13:45

Hyvin samanlaisia lukemia kuin Gilbertillä on oma sykemittarinikin näyttänyt. 2-4 tunnin treeneissä keskisyke pyörii 115-120 välillä, mutta tuossa lukemassa on mukana myös kaikki seisoskelu ja muu odottelu. Huiput ovat yleensä 140 - 150 välillä, mutta viimekertaisissa (ja oikeastaan elämäni ensimmäisissä) polkkatreeneissä huippusyke kävi lukemassa 169. Myös parin viikon takaisella lavatanssikeikalla lukemat kolkuttelivat samoja numeroita: kolmen tunnin keskisyke oli 121 (tässäkin taukoja mukana puolisen tuntia)ja maksimi 171.

Ihan rullaluistelulenkkien syketasolle en tanssissa pääse. Reilun tunnin lenkin keskisyke on minulla kuten Gilbertilläkin 150 tienoilla - lenkillä ei toisaalta ole samanlaisia keskisykettä laskevia taukoja kuin tanssiessa. Normaalin pitkän rullislenkin maksimisykkeet sen sijaan pyörivät samoissa lukemissa reippaan tanssin kanssa eli 165:n tienoilla (mäkisessä maastossa toki hypätään eri kymmenluvulle). Vertailun vuoksi kerrottakoon, että maksimisykkeeni on noin 197 ja hapenottokyky (ainakin vielä vuosi sitten :-) ) erinomainen. Tanssiessa sykkeeni on siis joidenkin mielestä korkeista lukemista huolimatta vasta rasvanpolton/peruskestävyyden lukemissa.

Tanssisykkeeseen vaikuttaa, kuten on jo mainittu, tanssilaji, henkilökohtainen tanssityyli, mutta toki myös tekniikka - sulavampi liikehdintä on usein (ei tosin aina) kevyempää. Toki näin hentoisella miehellä myös raskas vietävä nostaa sykettä, joskus tosin myös silkasta harmista :-) Ai niin: pidän luonnollisesti aina varapaitaa mukana.

Kirjoittajan avainsanat: syke

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu