TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Vienti, mitä se on? (JTH 2005-09-22 13:54)

Vienti, mitä se on?

Päivi
2005-09-22 18:52

"Pia M ja Päivi varmasti osaavat nämä asiat kääntää niin että muutkin ymmärtävät. Jäädään siis odottamaan niitä kommentteja=)"

Kiitos luottamuksesta... *punastuu hämillään*

Kerron oman näkemykseni: Lyhyesti sanottunahan vienti on sitä, että mies (hyvin kannatetulla) vartalollaan myötäilee korostetun selkeästi ja hallitusti omia liikkeitään ja nainen lukee nuo liikkeet joko miehen vartalosta suoraan tai sitten välillisesti miehen käsistä, jotka (eivät kääntele naista, vaan) pysyvät tyynesti vartalon "jatkeena" ja välittävät näin naiselle miehen vartalossa tapahtuvat muutokset.

Avoimen otteen tanssissa hieman sama periaate, vartalolla siinäkin pitäisi viedä, käsien toimiessa vain tiedon välittäjänä. Haastetta lähikontaktitanssiin verrattuna lisää kuitenkin se, että avoimen otteen tanssissa miehellä ja naisella on useimmiten keskenään ihan erilaiset liikeradat. Eli hieman monimutkaisempi paketti siis tämä...

"Tanssin usein yhden miellyttävän miehen kanssa, jonka kanssa emme saa ohiaskeleita kulkemaan kuten kuuluisi. Koska tanssilattia ei ole opetustilanne, en ole keksinyt keinoa kertoa miten vienti kuuluisi tehdä. Ongelma tässä on kuitenkin tiedossani, liian tiukka vartalokontakti ja miehen vasemman käden ohjaus ei toimi."

Ehdotan miehelle voimakkaampaa ylävartalon kiertoa oikealle ennen ulkopuolista askelta. Vartalokontaktin ei pitäisi haitata, koska rintakehät pysyvät tässä toisiansa kohti. Vasenta kättäkään ei pitäisi kovasti tarvita, jos vartalonkierto toimii. Kohtuus tietysti kaikessa...

Jos tunnistat paikan, jossa mies haluaa ulkopuolisen askeleen tehdä, voisit ehkä kokeilla, auttaisiko (varovainen) oma-aloitteinen vartalonkierto. (En ole itse kokeillut, kunhan vain heitin ideaksi)

Kirjoittajan avainsanat: vienti, seuraaminen

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu