TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Toive/tiedustelu ylläpidolle (Jerryjee 2005-09-19 10:23)

Sähköpostin lähetys

Matti Jokinen
2005-09-22 17:07

Daniel: Onko muuten mahdollista napauttaa kenen tahansa kirjoitusta ja muuttaa otsikossa olevan nimimerkin mieleisekseen

Päivi: On.

Tämä on "feature", eli toteututavasta johtuva ominaisuus, jota ei varsinaisesti ole suunniteltu. Sitä voi käyttää niin kauan kuin vastaanottajan nimen sisältävä kenttä on editoitavissa, mutta ei ole varmaa, että ominaisuus säilyy tulevissa versioissa.

Yksinkertaisempi tapa on klikata palstan päävalikosta linkki "Sähköpostin lähettäminen" ja kirjoittaa vastaanottajan nimi tyhjään kenttään.

Daniel: Jos olisi mahdollista lähettää myös itselleen sähköpostia voisi vastaanottajan kohdalle lisätä pilkulla erotettuna oman nimimerkin vastaanottajan nimerkin jälkeen, tällöin kopio lähtisi myös itselle.

Päivi: Mutta onko tuollainen Danielin mainitsema ryhmäsähköpostittelu mahdollista?

Vastaanottajakenttään voi kirjoittaa vain yhden nimen tai nimimerkin. Jos siihen kirjoitetaan lista, systeemi yrittää tulkita sen yhdeksi nimeksi, eli sen tunnistaminen ei onnistu. On useita syitä, miksi kentän formaattia ei voi laajentaakaan tuollaiseksi. Yksi syy on, että pilkku ei ole kielletty nimimerkissä.

Kopion lähettämiseen liittyvät ongelmat eivät ole teknisiä. Tekniikka on tässä tapauksessa triviaalia. Todellinen ongelma on ottaa huomioon kaikki mahdolliset seuraukset ja eliminoida epätoivottavat vaikutukset. Toistaiseksi olen löytänyt ideasta yhden vakavan tietosuojaongelman, jonka poistaminen vaatisi ainakin yhden käyttöä hankaloittavan muutoksen palvelimen nykyiseen käyttöliittymään. Asia on paljon monimutkaisempi kuin äkkiseltään luulisi, joten hätiköidysti ideaa ei kannata ruveta toteuttamaan.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu