TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kysely hyvät tanssiorkesterit vai Pysytsolisti ja bändi (Krakakaulassa 2005-09-20 16:09)

Kysely hyvät tanssiorkesterit vai Pysytsolisti ja bändi

E.Tuomas
2005-09-20 20:48

Harva on sellainen tähti, että Eerotuomas varta vasten, tai jopa huolimatta orkesterista. Ehkäpä Reijo Taipale joskus tai joku harvinaisempi tangolaulaja.

Tähteä en tarvitse eli yleensä valintani ratkaisee orkesteri. Olisivatko parhaat kokemukseni tältä syksyltä Voima-orkesterista ja Pekkaniskan pojista. Tietysti on tähtiä, joilla on huippuhyvä orkesteri - silloin ei tähti haittaa tai voihan tähti joskus olla ylimääräinen suola. Omega ja Lumipallo ovat mielestäni, vai pitääkö sanoa, minunkin mielestäni tällaisia osaavia orkestereita.

Vaan eipä tähän yksiselittäistä vastausta. Kun tullaan alueelle hyviä mutta ei kovin tunnettuja, löytyy yhdistelmiä, joissa nimetty solisti on olennainen osa orkesteria (esim. Juha Vartiainen & Variaatio, Jaana & Sabeline). Samoin hieman varttuneemman väen orkestereissa on myös näin (esim. Jaska Mäkynen & Nelostie).

"... eipä tule mieleen..." Siis että tähti olisi parempi kuin orkesteri ilman tähteä. - Olen ennenkin kirjoittanut, että Esko Rahkonen on siinä mielessä jännä tähti, että saa orkesterin napakoitumaan, ja Eskon setit ovat illan parhaat. - Kauko Simosella ei aina taida olla vakiorkesteria, ja silloin myös hän vetää illan parhaat setit.

Kirjoittajan avainsanat: Esko Rahkonen, Kauko Simonen, Reijo Taipale, Lumipallo, Omega

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu