TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Nyt oli pakkokirjoittaa.... (Janne83 2005-09-15 16:21)

Laeista

JTH
2005-09-16 10:37

JTH: "Sananvapauslaki ei koske tällaisia yksityisiä sivustoja."

Ajatuksellinen kirjoituskatko. Siis sananvapauslaki koskee tätäkin palstaa, mutta tällaisen palstan pitäjällä ei ole velvollisuus julkaista kaikkea, vaan palstan pitäjä saa itse määrittää mitä täällä julkaistaan ja mitä ei.

Tässä ohessa vielä pätkä oikeusministeriön sivuilta selvittämään tai sotkemaan loputkin ajatukset:

"Säännölliseksi tarkoitetulle julkaisu- ja ohjelmatoiminnalle laki asettaa erityisiä vaatimuksia. Lain piiriin kuuluvat myös verkkojulkaisut, joista tyypillinen esimerkki on sanomalehden verkkoversio. Sitä julkaistaan säännöllisesti ja se on laadittu kustantajan tuottamasta tai käsittelemästä aineistosta.

Sen sijaan verkkoportaali tai verkossa oleva keskustelupalsta ei ole verkkojulkaisu, ellei julkaisija toimituksellisesti käsittele siinä olevaa aineistoa.Vaikka lainvastaisesta viestistä vastaa rikoksen tekijä tai siihen osallinen, esimerkiksi keskustelupalstan ylläpitäjän rikosoikeudellinen vastuu voi tulla arvioitavaksi, jos hän sallii palstansa muodostuvan rikollisten viestien julkaisukanavaksi. Verkkojulkaisuja eivät ole myöskään viranomaisten, yritysten tai kansalaisjärjestöjen tavanomaiset kotisivut.

Yksityisten henkilöiden kotisivuihin sovelletaan vain niitä sananvapauslain säännöksiä, joilla tarvittaessa turvataan rikos- tai vahingonkorvausvastuun toteutuminen."

Kirjoittajan avainsanat: sananvapaus

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu