TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Arg. tangon harjoitteluun.. (Leevi 2005-09-05 13:19)

Yksi näkemys lisää

Tanssivarpunen
2005-09-10 16:18

"Mietin vain tarvitseeko miehen tiedostaa koska nainen astuu jaloillaan ja missä tahdissa? Eikö riitä, että mies hakeutuu tunnustellen tilanteeseen, jossa naisen vartalo liikkuu ja seuraa sujuvasti?"

No saattoi käydä niin että huomio minulla meni liikaa jalkoihin ja rytmitykseen. Tottakai vartalon liike on vienin ja seuraamisen kanssa tärkeämmässä asemassa kuin jaloissa tapahtuvat jutut.

Mutta kysymykseesi vastauksena voin sanoa; kun argentiinalainen tango viedään korkeammalle tasolle kuin mitä perustanssi on, niin ei riitä. Osaksi tämä on tekninen asia, osaksi taiteellinen ja osaksi fiilistely asia. Argentiinalaisessa tangossa tapahtuu jaloissa paljon enemmän juttuja kuin muissa tanssilajeissa yhteensä.

Esimerkiksi kuviot missä mies työntää jalallansa naisen jalan pois pitää ajoittaa tarkasti naisen painon siirtoihin. Muuten jalat töksähtää vastakkain tai nainen ehtii siirtää jalkaa ennenkuin siirto tapahtuu miehen vaikutuksesta. Oikein ajoitetulla liikkeellä saadaan aivan toista luokkaa oleva fiilis tanssiin kuin jos tehdään vähän sinne päin.

Sitten on kääntyviä kuvioita missä nainen toki seuraa miehen rintakehää mutta mies astuukin naisen takajalkaa (jalkaterää) kohti. Täytyy tietää missä jalka on. Mutta tietämistä varten ei välttämättä tarvitse katsoa alas (kun tanssimalla on saatu riittävä harjaannus), sen voi aistia naisen vartalosta ja liikkeen dynamiikasta.

Sitten on kuvioita missä mies laittaa jalkateränsä naisen jalan viereen. Sen jälkeen tehdään jotain kivaa tai mahdollisesti mies kuljettaa naisen jalkaa lattiaa pitkin tai voi se näennäisesti tapahtua toisinkin päin. Tärkeää on että mies pystyy pysäyttämään naisen liikkeen ennenkuin hän astuu seuraavan askeleen.

Oleellisinta tanssin sujuvuuden kannalta on että parit löytävät keskenäisen liikeen dynamiikan. Oikea askeltekniikka syntyy tätä kautta.

Kirjoittajan avainsanat: Argentiinalainen tango

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu