TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Arg. tangon harjoitteluun.. (Leevi 2005-09-05 13:19)

Yksi näkemys

Tanssivarpunen
2005-09-10 12:22

"...jäin ihmettelemään sitä, etteikö nainen muka huomaisi miehen painon vaihtavan paikkaa? ... Voisiko olla niin, että nainen ei useimmiten vain kerro tai muuten näytä mitään huomaavansa, kun tietää pelin hengen?"

Käytännössä tämä jalan huomaamaton vaihto ei ole ihan helpoimasta päästä. Ei onnistu aina minultakaan edes saman parin kanssa. Ideana on tehdä naiselle ohjaus askeleeseen ja kun nainen on aloittanut askeleen vaihtaa vasta sen jälkeen jalka nopealla yhteen askeleella. Vaihto täytyy olla sellainen että ylävartalossa ei tapahdu liikkeen muutosta. Kun ensimmäinen painonvaidon jälkeinen askel on otettu nainen varmaan huomaa jotain outoa tapahtuneen mutta jos hän vaan ei lähde "steppaamaan" painoa eri jalalle niin homma on hallussa. Takaisinpaluu on sitten huomattavasti helpompaa esimerkiksi lukkoaskeleen kautta. Toki lukkoaskeleesta voidaan lähteä myös paino eri jaloilla varsinkin jos mies ottaa vain yhteenaskeleen ja naiselle lukkoaskel.

"Tekeekö mies aina naisen painonsiirrot, vai voiko tanssia myös siten, että nainen tekee omia aloitteita ja itsenäisiä tulkintoja, rytminkin osalta?"

Periaatteessa mies määrää rytmityksen mutta ei sääntöä etteikö poikkeusta. Ensiksi tulee mieleen kuviot joissa nainen joutuu astumaan miehen jalan yli. Mies voi pysäyttää ohjauksen ja antaa naiselle tulkinta mahdollisuuden. Nainen voi viedä jalkateränsä miehen säärtä pitkin tai jos ei halua näin intiimiä kanssakäymistä astua vain yli. Tällöin nainen määrää askeleen keston ja siten myös vaikuttaa rytmitykseen.

Joihinkin kuvioihin sopii naisen ja miehen välinen vuorotteleva liikeen dynamiikan muuttaminen. Esimerkiksi mies vie kuvion alun ja nainen loppupuolen. Tämä on hyvä varsinkin jos naiselta vaaditaan voimakasta askelta. Voisi toimia hyvin myös suomalaisessa valssissa

Sitten on naisen jalan heilahduksia jotka periaatteessa pitäisi olla vietyjä mutta käytännössä se on pitkälle naisesta kiinni.

Argentiinalainen tango on paritanssia, jossa molemmilla osapuolilla on tärkeä merkitys. Vaikka mies on hallitsevassa asemassa hänen täytyy myös kuunnella että nainen pysyy mukana, odottaa että hän on saannut painon omalle tukijalalle. Muuten tanssi on väkinäistä. Olen tanssinut myös naisten kanssa jotka vaikuttavat rytmitykseen hyvin voimakkaasti "singer-askelluksella". Miehen on melkein pakko tulla samaan dynamiikkaan mukaan.

"...mm. Hippo miellytti minua kovasti ..."

Samoin :)

Kirjoittajan avainsanat: Argentiinalainen tango

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu