TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Arg. tangon harjoitteluun.. (Leevi 2005-09-05 13:19)

Yksi näkemys

Trickster
2005-09-06 22:38

"... tangoa pitäisi pystyä tanssimaan erityyppisiin musiikkeihin. Tämä vaatii pitkäjänteistä, vuosia kestävää harjoittelua. Aloittelijalla, niinkuin oletin ensimmäisen kirjoittajan olevan, riittää että pystyy tanssimaan perinteiseen argentiinalaiseen musiikkiin. Ensin täytyy kerätä liikemateriaalia ja kehittää omaa liikekieltä, vasta sitten pystyy tulkitsemaan musiikkia."

Toivoisin argentiinalaista tangoa Suomessa lähestyttävän jotenkin rennommin ja käytännönläheisimmin, seuratanssikuvioissa kun ollaan. Tuo aivan perinteinenkin argentiinalainen musiikki on mielestäni valtaosalle lavatanssijoista niin outoa, että jotenkin puhtaalta pöydältä soveltaen täytyisi lavatansseissa argentiinalaisvaikutteiset tangot pystyä menemään. Musiikin tulkintaan pitäisi riittää mielestäni avoin mieli, into ja halu yrittää parhaansa. Ei kai muissakaan tanssilajeissa voida edellyttää säännöllistä harjoittelua, jotta voisi sanoa osaavansa tulkita musiikkia käytännön tanssitilanteissa. Mielestäni on tärkeintä, että ylipäätään tanssii argentiinalaista tangoa, jokainen tyylillään ja resuisseillaan, omalla tavallaan musiikkia tulkiten ja vapaasti improvisoiden.

"Lisäksi mies voi vaihtaa painoaan toiselle jalalle kuin naisella on, tanssia paritahtia tällätavalla ja palata sitten samalle jalalle kuin nainen. Tämä on vientitekninen asia eikä naisen kuuluisi sitä huomata. Peruskuvioissakin askelrytmi voi olla miehellä ja naisella eri. Tästä kaikesta seuraa että miehen täytyy kokoajan tietää millä jalalla naisella on paino. Mies tekee naisen painonsiirrot... tanssi on naisen liikuttamista haluttuun musiikin rytmiin. Kaikkia iskuja ei tarvitse tanssia."

Mielenkiintoiselta kuulostaa, mutta jäin ihmettelemään sitä, etteikö nainen muka huomaisi miehen painon vaihtavan paikkaa? Naisilla on tutkimusten mukaan huomattavasti miehiä herkempi tuntoaisti. Voisiko olla niin, että nainen ei useimmiten vain kerro tai muuten näytä mitään huomaavansa, kun tietää pelin hengen? Tekeekö mies aina naisen painonsiirrot, vai voiko tanssia myös siten, että nainen tekee omia aloitteita ja itsenäisiä tulkintoja, rytminkin osalta?

" ... tulossa oleva uusi levy on hänen ihan omaa tyyliänsä joka poikkeaa selkeesti Piazzollan tyylistä."

Kiitos vinkeistä, aika hauskoja kappaleita tuolla soololevyllä olikin, mm. Hippo miellytti minua kovasti ennakkoluulottomuudellaan ja omintakeisuudellaan :). Varsin poikkitaiteellista ja ennakkoluulotonta musisointia, taidan itsekin olla enemmänkin tähän uuteen tangoon kallellani. Jos tangon tanssiminen on noin hauskaa, täytyy minunkin alkaa sitä harrastamaan :D

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu