TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Arg. tangon harjoitteluun.. (Leevi 2005-09-05 13:19)

Arg. tangon harjoitteluun..

Kaminiitto
2005-09-06 11:48

Argentiinalainen tango herättää aina intohimoja. Argentiinassa on sävelletty yli 50 000 tangoa, mutta Suomessa kuullaan lähinnä muutamaa kotimaista marssi-virsitangoa. Kristillisyys ja saksalaisuus kun olivat pop 1930-luvulla, ja sieltä juontaa ilmeisesti makutottumuksemme.

Astor Paizzola soitti (40-luvun alussa) nuorena miehenä Hannibal Troilon orkesterissa. Vm. pidetään kautta aikojen parhaimpana bandeneonistina (”haitarinsoittajana”). Kun Paizzola esitteli hänelle tangosävellystään, totesi Troilo tästä, että ”Eso no es tango” – tuo ei ole tangoa. He eivät sen jälkeen olleet puheväleissä. Mutta aika muuttuu. Piazzolan musiikista tuli ajan myötä tangoa ja Troilon arvostamaa musiikkia kutsuttaneen nykyään turistitangoksi, jota itse arvostan eniten.

Valaisevana esimerkkinä siitä, mitä argentiinalaiset ajattelevat meidän tangosta, olkoon Tango Passion –ryhmän tähtiparin Omarin ja Monican (Los Ocampos) vieminen Kolmilammille muutama vuosi sitten. Siellä Monica totesi meikäläisten kanssa suomalaista tangoa tanssittuaan, että tätähän voi tanssia tangoksi. Minulle jäi epäselväksi yrittikö hän olla kohtelias vai vinoiliko vienosti.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu