TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Reissussa (,jutulle jatkoa odotellessa) (Helsinkiläinen 2005-09-05 10:09)

Reissussa (,jutulle jatkoa odotellessa)

Helsinkiläinen
2005-09-05 10:09

Tämä oli _ehkä_ hauskin tanssimatka tähän mennessä, no, ainakin kauimmas suunnattu.

Reitti kulki(minulle) Helsinki-Kajaani/Sotkamo-Helsinki. Matkaan lähtö tapahtui perjantaina siinä kahdentoista pintaan lähes kotiovelta ja perillä majapaikassamme olimme n. klo 19 aikaan. Seurueeseemme kuului lisäkseni 5 miellyttävää naishenkilöä ja voisin väittää, että tulimme toimeen varsin mainiosti.
Perillä Kajaanissa meille oli vuokrattu mökki, johon olisi kyllä kelvannut majoittua pidemmäksikin aikaa, kuin nämä ruhtinaalliset kaksi päivää. Paikassa oli(ja toivottavasti on yhä) 2 kerrosta, järvimaisema, lattialämmitys, sauna, mankka, takka, pesukone, kuivauskaappi.. ja myöskin telkkari, jonka avaaminen ei tullut kenelläkään tarpeeseen mökissä oleillessamme.
Minulle oli varattu oma huone alakerrasta ja naisia majoittui toisessa huoneessa ja yläparvella. Ruoka ja seura oli kaikinpuolin varsin moitteetonta.

Kun kamppeet oli levitetty ja mökki, sekä seutu pikaisesti katsastettu, _muistaakseni_, söimme jotakin ja aloimme valmistautua Jormuan lavalle lähtöä varten. Käytännössä: Laitoin kengät ja vaihtopaidan muovipussiin ja istuin alas odottelemaan naisten touhuamisen päättymistä Kantolan hittien soidessa taustalla. Taisin muuten ehtiä vaihtamaan levyn siinä välissä :).

Jormuan lava on lavana oikein miellyttävän näköinen. Siihen kuului pienet kahvila/wc-tilat ja korkea ympyrän muotoinen puuhalli tanssilattialle. Lattia vaikutti suorastaan hiekoitetulta, kun otimme siihen tuntumaa ennen orkestereiden soittoa. Siltä se vaikutti kyllä vielä lähtiessäkin :). Paikallinen tanssikansa oli jokseenkin pariutunutta, kuten ennakkotiedot kertoivat ja myöskin hieman varttuneempaa, ainakin minun näkökulmastani. Kenties johtui esiintyjistä.
Kaikki taisivat osata tanssia peruslajeja ihan sujuvasti, eikä juopuneita ollut sen enempää, kuin keskiverrossa tanssipaikassa. Esiintyjät olivat muuten ihan meneviä, mutta Hurlumhein soittaessa oli volyymit kyllä sen verta kovalla, ettei yhtään haluttanut lavaa kiertäessä joutua sivuuttamaan esiintyjien koroketta ja sen kaiuttimia. Myöskin, tanssilajijakauma oli jokseenkin: valssi, humppa, humppa, valssi, valssi, foksi, valssi, tango, humppa, slovari, valssi. Viimeisinä valsseina oli 1 hidas-(illan ainut) ja 1 tavallinen valssi. Ilman evästystä olisin kenties ollut tämän illan mielummin majapaikassamme.

Lauantaina heräsin sopivasti aamupalalle ja kävimme päivän aikana myös Katinkullassa kylpylässä - pienehkö paikka, mutta lämmin vesi :).
Illan tansseihin kohdistui jo valmiiksi suuret odotukset musiikkitarjonnan ja tanssin T.A.S.O.:n puolesta. Lähtövalmistelut sujuivat jokseenkin saman kaavan mukaan, kuin perjantainakin ja kävimme poimimassa yhden kyytiläisenkin ennen varsinaista lavalle siirtymistä.

Naapurinvaara on todella kauniilla paikalla. Se on varsin tilava(kahvio, grilli, ravintola-alue, 2 tanssisalia) ja mukava tanssipaikka, kuulemma myös esiintyjien suosiossa. Saavuimme paikalle n. tuntia ennen tanssien alkua ja nautimme palstan porukalla(+heidän vieraansa) kahvit ja pullat kahvion puolella. Ehdimme siinä myös rauhassa tutustua paikkaan. Meni se lopulta jo hieman odottelun puolelle, että alkaisivat jo soittaa, kun on kiirus tanssimaan :).

Omasta puolestani voin sanoa, että musiikillinen ja tanssillinen anti olivat huippuluokkaa. Paikalle oli saapunut tuttujen ja uusien tanssinettiläisten lisäksi myös lähialueiden tanssinharrastajia ja mukavia, sekä taitavia tanssijoita riitti. Kun olette nyt niin kauheasti valitelleet, että tiettyjä nimimerkkejä ei ole sopiva kiittää, niin totean vain, että kiittelyä ansainneet varmaankin saivat riittävästi positiivista palautetta jo itse tanssipaikalla - Kiitos Heille. Hakujen määrästä voi myös jotakin päätellä ;).
Pidin napiksen iltana vain muutaman tauon ja vaihtovaatetta kului, mutta todella hauskaa oli.

Sunnuntaina sitten viimein ruoan ja pakkailujen jälkeen suuntasimme kahdessa autossa kotia kohti, (kaikki) ilmeisen positiivisin mielin.

Kirjoittajan avainsanat: Naapurinvaara, jormuan lava, tanssimatkailu

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu