TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Herkkänahkainenko? (Jontsu 2005-08-21 19:10)

Mikä on tanssikurssin tavoite?

Krisse
2005-08-26 9:04

Jos tanssikurssin ykköstavoitteena olisi esimerkiksi raudanlujan perustekniikan oppiminen, niin silloinhan alkeiskursseilla ei tarvitsisi tehdä yhtään kuviota.

Minun mielestäni tanssikurssin ykköstavoite on se, että siellä pitää olla hauskaa. Jos ei ole hauskaa, ihmiset eivät tule uudestaan. Vaikka monille alkeiskurssilaisille kahden tunnin perusaskeltreenit voisivatkin olla ihan hyödyksi, kovin moni ei luultavasti pitäisi sitä hauskana. Vaan vot kun päästään laittamaan likkaa käden ali niin sitten se vasta tanssia on ja sitten on kivaa vasta...

Itse kunkin näkemys ja kokemus tanssista kehittyy pikku hiljaa, ja perusaskeleen tai perustekniikan merkityksen tajuaa kun on jo jonkun aikaa harrastanut. Kuinka moni oikeasti vaikka fuskun alkeiskurssille mennessään ajattelee että voi kunpa siellä nyt käytäisiin perusaskelta ja tekniikkaa paljon ja perusteellisesti läpi? Useimmat haluavat oppia tanssimaan, ja alkuvaiheessa se mielletään niin että osaa suorittaa muutaman kuvion ainakin suunnilleen musiikkiin.

Toistan: tanssikurssilla on oltava kivaa! Kaikki muu edellä sanomani voi olla ihan soopaa, mutta tästä pidän kiinni.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu