TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Herkkänahkainenko? (Jontsu 2005-08-21 19:10)

Viennin opettamisesta kursseilla

Avanaq
2005-08-24 17:46

"Sain äsken asiantuntevalta taholta kuulla, että käytännön ongelmana on usein se, että kurssilaiset vaativat opettajilta nimenomaan paljon k u v i o i t a."

Tunnustan, taas kerran ;-). Kuvioita kuvioiden perään, sehän oli omakin motiivi kurssien käymiseen tanssiuran alussa. Mutta mitä enemmän on tanssinut ja kursseja käynyt, sitä tärkeämmäksi perusasiat (asento, baunssi, tanssinomaisuus, rytmi jne., ) ovat tulleet. Toistanpa vaan jälleen, että opettajakohtaiset erot näiden perusjuttujen harjoittelussa ovat suuret (viime viikonloppuna olin kolme päivää kurssilla neljän eri opettajaparin opetuksessa).

Paras tapa viennin kehittämiseen olisi varmaankin välitön palaute tanssiparilta. Monesti kysynkin daamilta oliko tämä tai tuo vienti ok tai miten sen voisi tehdä paremmin. Valitettavasti vastaukset ovat monesti aika ympäripyöreitä. Onnistuisikohan kursseilla joskus parin kappaleen aikana järjestely, jossa parntneri antaa palautetta jostain sovitusta asiasta, vaikkapa viennistä? Jos opettaja sen oikein viekkaasti ohjeistaisi, vältyttäisiin ehkäpä myös suuremmilta henkisiltä vaurioilta.

PS. Harvoin opetuksessa ajan puute estää useampien asioiden opettelun vaan oppimimskyky. Kun astia on täynnä, valuu kaadettu vesi sieltä ulos kaataen joskus koko kulhon.

Kirjoittajan avainsanat: vienti, opetus, palaute

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu