TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Herkkänahkainenko? (Jontsu 2005-08-21 19:10)

Viennin opettamisesta kursseilla

Tutti Frutti
2005-08-24 15:37

"Alkeiskurssien suuri haaste on saada kokelaat kävelemään eteen ja joskuks jopa taaksepäin kaatumatta. Lahjakkaat voivat jopa yrittää pysyä rytmissä joskus parin tunnin tahkoamisen jälkeen."

No kyllä me ainakin jo alkeissa ihan pystyssä pysyttiin, useimmat meistä hyvin rytmissäkin :)

Täsmennän sen verran, että en tarkoittanut alkeisopetuksella pelkästään alkeiskurssia vaan myös alkeisjatkoa ja joitain jatkokursseja (käytännössä vaadittavan tanssitaidon taso niillä vaihtelee). Yksi pointtini oli, että onpa kurssi nimeltään/tasoltaan mikä tahansa, niin aina kun viennistä puhutaan, pitäisi kurssilaisille kertoa, mitä sillä tarkkaan ottaen tarkoitetaan. Ja sitten sitä vientiä pitäisi riittävästi harjoitella.

"Vientiin hyvin harva kiinnittää huomiota alkeisopetuksessa, mutta se on pakon sanelema juttu - kaikkea ei voi, ehdi eikä saa opettaa kerralla."

Ajan puute ei oikein kelpaa minulle selitykseksi. Pari viimeistä kuviota joka tunnin ohjelmasta pois, ja aikaa riittäisi kummasti viennin ja seuraamisenkin säännölliseen harjoittelemiseen.

Sain äsken asiantuntevalta taholta kuulla, että käytännön ongelmana on usein se, että kurssilaiset vaativat opettajilta nimenomaan paljon k u v i o i t a. Siksi tanssiasentoa, vartalon käyttöä, vientiä ym. (tylsiä?) perusasioita joudutaan opettamaan vaivihkaa kuvioiden opetuksen lomassa :)

Kirjoittajan avainsanat: vienti, seuraaminen, tanssikurssit, tanssinopetus

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu