TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Herkkänahkainenko? (Humu 2005-08-21 17:23)

Viemisen helppous

Aragorn
2005-08-24 10:38

Kiitos!

Ja koska kerran kiitettiin, niin jatkan näitä aatoksia.

Sinänsä vieminen on aivan helppoa. On vain pidettävä nainen koko ajan ohjauksessa niin että hän tuntee olonsa turvalliseksi. Se tarkoittaa sitä, että myös suoraan etenevän perusrytmin sisällä tapahtuu pientä kaarevaa liikettä ja ohjausta kaiken aikaa - siis lähes huomaamatonta - mutta kuitenkin niin että nainen ei tunne hetkeksikään jäävänsä yksin.

Jos haluan tehdä useamman kuin kaksi hidasta peräkkäin, esimerkiksi nyt neljä, niin Siriuksen kanssa on muotoutunut periaatteessa tällainen:

Hitailla askel on matala koko sarjan ajan, mutta sarja tekee kuitenkin loivaa kaarta, aluksi laskeutuu ja lopussa nousee loivasti ylöspäin. Koska kriittinen kohta on toisen hitaan jälkeen - jossa daamin ei siis pidä nousta ylös ja siirtyä nopeaan - niin kaaren alin kohta on vasta kolmannen askeleen kohdalla. Eli kriittisen kohdan yli mennään vielä loivasti alaspäin.

Lisäksi - tästä olemme sopineet yhdessä Siriuksen kanssa - painan vielä vyötäröllä olevalla oikealla kädelläni aivan kevyesti alaspäin toisen hitaan askeleen lopulla, jolloin nainen voi olla aivan varma siitä ettei vielä ole aika alkaa kohota.

Tällaiseksi painamiseksi käsimerkkinä tuntuu riittävän todella pieni paine, saattaa olla että se on fyysisesti vain muutamaa kymmentä grammaa vastaava.

Ja totta on myös että lähes kaikki "seuraamisvirheet" (elleivät kaikki) tulevat siitä että olen äkkiä muuttanut suunnitelmaa kesken liikkeen tai sitten siirtynyt uuteen kuvioon tai rytmitykseen liian aikaisin.

Kirjoittajan avainsanat: vieminen

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu