TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Seinäruusut ja Soidinmäki (4711 2005-07-22 13:53)

Seinäruusut ja Soidinmäki

Mika/Seinäruusut
2005-08-18 17:55

Seinäruusujen tango on näköjään tanssijalkojen kutittelun ohella herättänyt myös keskustelua!

Argentiinalainen tango antaa varmasti perinteiseen suomalaiseen tangoon verrattuna melkoisesti haastetta tanssijoille, aivan kuten soittajillekin. Haasteesta huolimatta tai ehkä juuri siitä johtuen nimenomaan argentiinalaista tangoa tullaan melko usein orkesteriltamme pyytämään. Siksi olemme sitä myös ohjelmistoomme ottaneet.

Piazzollan tangoon liittyvään kommenttiin lisäisin sen verran, että argentiinassahan tangoon liittyy aina olennaisena osana tanssi - tangoa ilman tanssia ei siellä päin tahdota ymmärtää. Astor Piazzolla tuli kuuluisaksi tangon uudistajana, luomalla ns. tango nuevon, eli suomennettuna uuden tangon. Tämä tango nuevo ylittänee kotoisilla tanssilavoillamme suurimman osan "haastehakuisuuden", siksi sen voi helposti ajatella tehdyn kuunneltavaksi eikä tanssittavaksi.

Esittämämme "Contrastes" ja sen sovitus edustaa kuitenkin Piazzollan erittäin laajan tuotannon perinteistä argentiinalaista tangoa, siis juuri sitä mikä on meidän suomalaistenkin näkökulmasta tehty tanssittavaksi. Varsinaista tango nuevoa ei ohjelmistostamme edes löydy.

Toivottavasti kohtaamme tanssipaikoilla toistekin,

mika/seinäruusut

Kirjoittajan avainsanat: Seinäruusut, tango, Argentiinalainen tango, Piazzolla

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu