TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kisaranta-koska uskon? (Ladymare 2005-08-15 11:10)

Diivailu

Tapani
2005-08-16 18:41

Onko elvistely paha asia? Jos siis puhutaan diivailusta eikä öykkäröinnistä. Ehkäpä se suomen lavakulttuurissa on sitä, tai ainakin tuntuu siltä kuin se olisi yhtä suuri synti kuin päälle jyrääminen.

Minua ei yhtään ihmetyttäisi vaikka jotkut swingtanssijat nimenomaan esiintyisivät lavalla eivätkä pelkästään tanssi hienosti, koska swing-tansseihin esiintyminen perinteisesti kuuluu. Swing-perinteessä on hienoa kun joku osaa jotain hyvin ja sen esilletuomista kannustetaan. Ainakin Lindyn perinteisiin kuuluu ns. Jam-session, jossa tanssijat asettuvat rinkiin ja tanssijat tulevat vuorotellen keskelle esittämään hienointa tanssiaan samalla kun muut kannustavat.

Suomen kulttuuri on toki Suomen kulttuuri, mutta ehkä esittämisen suvaitsemisen lisääntymisessä olisi jotain ideaa? Usein pelätään sitä, että liian hieno tanssi pelottaa aloittelijoita pois mutta en tiedä... Se voi myös rohkaista ihmisiä mukaan näyttämällä että tässä lajissä on mahdollista päätyä tekemään jotain muutakin kun laahustamaan ympäri salia. Ajatellaan vaikkapa skeittailua, lumilautailua tai vastaavia nuorten muotilajeja. Niissäkin nuoret esittelevät toisilleen hienoja temppujaan. Tuskinpa nekään lajit olisivat nuorten parissa kovin suosittuja jos niiden perinteisiin kuuluisi että kavereille ei saa näyttää mitä hienoa osaa. Varsinkin nuorille miehille kukkoilu on luontaista toimintaa ja sen salliminen ja jopa kannustaminen voisi tehdä tanssin houkuttelevammaksi lajiksi heille.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu